PUTEM TELEFONSKE PRODAJE

U Molvama kupovao vozilo pa ukrao podatke i kupio četiri mobitela na pretplatu

Nije ih platio, kao ni troškove, čime je stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 17 tisuća kuna, zaključuju u objavi.

08:18h
0
iss
Ilustracija // Foto: Ingimage

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv 64-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela prijevare, krivotvorenja isprave i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Na stranicama Državnog odvjetništva RH stoji kako ga se tereti da je u travnju 2019. godine u Molvama i Zagrebu, nakon što je kupio vozilo od oštećenika i iz ugovora saznao njegove osobne podatke, iste iskoristio kako bi putem telefonske prodaje sklopio više pretplatničkih ugovora za mobilne i fiksne usluge i naručio četiri mobitela s plaćanjem na rate. Naravno, oštećenik ništa o toga nije znao.

– Tereti ga se da je navedeno učinio s unaprijed stvorenom namjerom da neće platiti mobitele niti učinjene troškove mobilnih i fiksnih usluga – dodaje DORH.

Nitko nije posumnjao u istinitost njegovih navoda pa je okrivljenik dobio četiri mobitela te mu je omogućeno korištenje mobilnih i fiksnih usluga. Prilikom preuzimanja mobitela potpisao se imenom i prezimenom oštećenika. Nije ih platio, kao ni troškove, čime je stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 17 tisuća kuna, zaključuju u objavi.