16.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 5. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dosad ga nisu imali

U Nadzorni odbor KC voda ulaze poznata gradska imena i Splićanin koji je sjedio u dva SDP-ova ministarstva, Jakšić: Takvu osobu nemamo
U

U novom NO-u sjedit će Zdravko Punčikar, Roko Andričević, Melita Bači, Jasna Golubić i jedan predstavnik radnika. To bi mogao, ali i ne mora biti, Damir Trajanoski, koji obnaša dužnost predsjednika tamošnjeg Radničkog vijeća

Ne propustite

Rad trgovačkog društva Koprivničke vode uskoro neće nadzirati samo Uprava i Skupština, odnosno Zdravko Petras i Mišel Jakšić, već i novi Nadzorni odbor, o kojem će danas raspravljati koprivnički gradski vijećnici. Ako ih potvrde, a to ne bi trebalo biti upitno, u tom novom NO-u sjedit će Zdravko Punčikar, Roko Andričević, Melita Bači, Jasna Golubić i jedan predstavnik radnika. To bi mogao, ali i ne mora biti, Damir Trajanoski, koji trenutno obnaša dužnost predsjednika tamošnjeg Radničkog vijeća.

Zdravko Punčikar, gradski pročelnik za financije, Melita Bači, bivša direktorica Hartmanna i Jasna Golubić, bivša gradska pročelnica, dobro su poznata imena u lokalnoj javnosti, no to isto ne možemo reći za Roka Andričevića. Riječ je o splitskom profesoru bogate karijere, koji je svojevremeno bio i zamjenik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Tu odgovornu funkciju obavljao je od 2014. do 2016. godine, odnosno za Vlade Zorana Milanovića. Također, prije gotovo 20 godina bio je i pomoćnik ministra u Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja. Tada je predsjednik Vlade bio Ivica Račan.

Jakšić: Stručnjaka poput Andričevića u Koprivnici nemamo

Danas je Andričević sveučilišni profesor na splitskom Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije, a kako nam je rekao koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, riječ je o stručnjaku kakvog u našem gradu nema.

Roko Andričević radio je u Vladi u dva navrata // FOTO: Vlada RH

– Pretpostavljam da njegovo ime najviše zvoni, jer je većini nepoznanica, ali čovjek je jednostavno stručnjak u svom području. Mi takvu osobu u Koprivnici nemamo kada je u pitanju segment vodovoda i kanalizacije. Osim toga, dobro je uvijek imati nekoga tko je poveznica s Hrvatskim vodama i resornim ministarstvom, a Andričević to u svakom slučaju jest – poručio nam je Jakšić.

Također, prvi čovjek Koprivnice pojasnio nam je zašto Koprivničke vode dosad nisu imale Nadzorni odbor, a od sada će imati.

Nadzorni odbor formira se radi sve većeg obujma posla

– Prije svega, do nedavno su bili tvrtka kći Komunalca, više nisu, odvojili su se i sad su tvrtka za sebe. Drugo, ušli smo u ogroman projekt aglomeracije, a uskoro će se spojiti naše vodovodno poduzeće s križevačkim. Uprava sav taj teret ne može imati samo na svojim leđima, a jedini koji im je nadređen je Skupština, odnosno ja. Po mojem skromnom mišljenju, to definitivno nije dovoljna kadrovska ekipiranost da se samo tako takav proces iznese. Mogu Uprava i Skupština, odnosno Petras i Jakšić, sebi biti super, ali ovo je ozbiljna stvar i tako se treba prema njoj odnositi – naglasio je koprivnički gradonačelnik.

Na kraju je dodao kako je, između ostalog, jeftinije ići na Nadzorni odbor u kojem će sjediti stručni ljudi, nego širiti Upravu društva na nekoliko osoba. Kako god bilo, jedno je sigurno. Gradski vijećnici danas će raspravljati o ovom prijedlogu, a njihovo mišljenje na kraju će usvojiti Skupština društva, odnosno gradonačelnik Jakšić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

spravišče

FOTO/VIDEO Legendarni Dražen Zečić nezaboravnim je nastupom zaključio Veliko spravišče

Posljednja je večer Križevačkog velikog spravišča koje završava u velikom stilu, točnije koncertom jednog i jedinog Dražena Zečića. Hitovi se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti