vremenska prognoza

U narednim danima vrijeme se neće puno mijenjati, a početak tjedna neće razveseliti nikoga

U noći na utorak očekuje se sjeverac koji će spustiti temperature na ništicu, dok će sunce iza oblaka kreirati maksimalnu temperaturu od 4 stupnja.

08:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Još neće biti vrijeme za kratke hlače // Foto: Matija Gudlin

Dobrano smo zagazili u siječanj koji je donio niske temperature i pahulje snijega. Iako su pahulje brzo došle i brzo otišle, ne znači da će se vrijeme nešto osjetno poboljšati. Počevši od danas, prvih nekoliko dana očekuje nas ista slika kao i dosad, dok će s početkom idućeg tjedna temperature nešto ‘skočiti’.

Današnje rano jutro donijelo nam je sitne pahulje snijega koje su se najviše vidjele na vjetrobranskim staklima automobila. Tijekom dana temperatura neće ići preko 1 stupnja Celzijeva, te će se kretati oko nule.

Sutra će se tijekom dana pokazati i sunce koje će većinom biti sakriveno oblacima, a maksimalna temperatura koju predviđa DHMZ bit će 2 stupnja. Puhat će lagani sjeverac koji će dodatno pojačati osjećaj zime. U večernjim satima očekuje se osjetno zahlađenje do čak -4 stupnja.

Subota i početak vikenda proći će u istom tonu, ujutro će temperautra biti od -3 te će kroz dan dosegnuti maksimalnih 2 stupnja. Lagan vjetar dolazit će iz smjera jugozapada.

Čini se kako će nedjelja biti dan kada se temperatura neće spuštati ispod nule. Ujutro će termometar pokazivati ništicu, nemojte se uplašiti ako krene pokoja pahulja snijega, no kako će proći podne očekuje se temperatura od 6 stupnjeva Celzija. I dalje će puhati jugozapadnjak koji će se malo pojačati u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Prvi dan u novom radnom tjednu neće pokupiti ničije simpatije jer se prijepodne predviđaju padaline. Temperatura bi poslijepodne trebala doseći 8 stupnjeva, a možda padne i pokoja kap kiše.

U noći na utorak očekuje se sjeverac koji će spustiti temperature na ništicu, dok će sunce iza oblaka kreirati maksimalnu temperaturu od 4 stupnja.

Srijeda će nam donijeti hladno jutro s minusom, no kroz dan će temperatura doseći 6 stupnjeva Celzija, predviđa Državni hidrometeorološki zavod.

 

 

 

 

 

čitam...
Loading...