EPODRAVINA TV

U naš studio stigli su Zlatko Andrašić i Nikola Grabar! Govorili su o dvostrukoj kruni Borca, županijskom nogometu i odlasku u viši rang

Kako su obojica dugogodišni akteri u amaterskom nogometu Koprivničko-križevačke županije, pitali smo kakvo je njihovo viđenje istoga. Što su rekli, poslušajte u videu!

16:00h
0

Imbriovečki Borac par kola prije kraja osigurao je naslov prvaka Prve ŽNL, da bi odličnu sezonu potvrdio titulom u Županijskom kupu. Povodom toga, u studio ePodravina televizije stigli su trener Imbriovčana Zlatko Andrašić te stoper Nikola Grabar.

– Iskreno, meni je to već malo normalno. Uzeli smo puno trofeja. No, naravno, lijepo je uzeti Kup, što je nagrada igračima za odricanje kroz sezonu – siguran je trener.

– Ne mogu reći kako sam naviknut. Moram se zahvaliti treneru što mi je želio da ga konačno osvojim. Mogu samo citirati našega vratara Luku: Lijepo je – odgovorio je Grabar.

Dok se Borac, dakle, natječe u Prvoj ŽNL, Križevci su dio Treće HNL Sjever.

– Znamo svoje mogućnosti. Oni su dva ranga više od nas, sigurno su spremniji. Opet, iskusna smo ekipa, gotovo su svi prošli Školu nogometa. Možda je čak iskustvo bilo na našoj strani! – misli Andrašić.

– Gledajući s odmakom, ugodno sam iznenađen kako smo sve dogovoreno ispoštivali. Zavidno smo stajali na terenu, zaista Križevčanima ništa nismo dali, tu i tamo pokoju polupriliku. I ne računajući taj gol, u konačnici smo, mislim, mi bili ti koji su imali izglednije šanse – rekao je Grabar.

Upravo je Grabar bio strijelac pobjedničkog pogotka kojim su osigurali dvostruku krunu. No, posebice tijekom proljeća, defenzivcu Borca nije strano osigurati slavlje svojoj ekipi.

– U konačnici nije to tolika količina pogodaka. Ispalo je da su neki bili važniji od drugih. Posrećilo mi se, otvorilo. Da nije meni, bi nekome drugome. Najbitnije je da su ušli u mrežu. Ali, činjenica jest da je moja prva natjecateljska utakmica, prije otprilike 17 godina, bila u špici! – otkrio je Grabar.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Po uspješnosti, Andrašić ovu sezonu uspoređuje s prvom u kojoj je vodio klub

U kontekstu prvenstvenih obaveza, Borac je na polusezoni zaostajao za vodećom, dotad neporaženom Slogom iz Koprivničkog Ivanca. Gotovo u isto vrijeme Andrašićevu svlačionicu napustio je Bojan Vručina, u tome trenutku strijelac čak 30 pogodaka.

– Roster je gotovo isti, a koga nema bez njega se mora. Kroz godine, svi u vezi Imbriovca pričaju o napadačima. No, nitko ne priča kako smo primili najmanje pogodaka. Napad kreće od obrane. Ove je godine obrana zabila više nego veznjaci i špice – ističe trener.

– Slogi se zbilja poklopila savršena jesen, dok smo mi imali dva kiksa. Morali su i oni negdje kiksati. A kada je to krenulo, bila je lavina. Znali smo to iskoristiti – dodaje.

Statistika kaže kako je imbriovečka obrana, s 26 primljenih pogodaka u 25 utakmica, najčvršća u ligi.

– Kao što je trener rekao, napad kreće od obrane, tako i obrana od napada. Dobro smo stajali kao ekipa. Moje mišljenje je da smo trebali primiti i manje, neki su stvarno bili smiješni. Ali, opet, događa se. Ekipama koje igraju napadački i otvoreno poneki se gol zalomi. Lijepo je vidjeti kako smo prvi prema broju primljenih pogodaka – kaže Grabar.

Kako bi trener Andrašić, koji je na klupi Borca dulje od desetljeća, po uspješnosti rangirao gotovo kompletiranu sezonu 2020./2021.?

– Po uspješnosti je ravna s prvom kada sam došao, tada je, također, osvojena dvostruka kruna. Možda je na papiru ova ekipa bila slabija, ali je pokazala karakter. Nismo imali bajnu atmosferu, plus korona, ali mi je ova u rangu s prvom – prisjetio se Andrašić.

Osvajanje prvoga mjesta omogućuje plasman u viši rang, u Četvrtu NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Hoće li Borac napraviti ligaški iskorak?

– Mislim da da. Razgovarat ćemo s igračima, zadržati kostur ekipe pa pojačati ekipu ako želimo nešto predstavljati u toj ligi – zaključio je Andrašić.

Kako su obojica dugogodišni akteri u amaterskom nogometu Koprivničko-križevačke županije, pitali smo kakvo je njihovo viđenje istoga. Što su rekli, poslušajte u videu!