U nedjelju humanitarna kolonija “Vu Komatnici pri Dravi srce je moje”

10:34h
0
Foto: Arhiva

„Vu Komatnici pri Dravi srce je moje” naziv je programa koji će se ove nedjelje održati uz šestu po redu međunarodnu likovno-kiparsku koloniju koju organizira Zaklada Naš mali kutak raja. Na koloniji će sudjelovati četrdesetak umjetnika iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Mađarske, a njihova će djela krajem ove godine biti ponuđena na prodaju na prigodnoj humanitarnoj aukciji.


Rekao nam je to upravitelj Zaklade Krešimir Juratović istaknuvši cilj ove kolonije:

– Cilj nam je prikupiti 40.000 kn koliko nam nedostaje za studiju izvodivosti našeg projekta za izgradnju budućeg Edukativno-rehabilitacijskog centra za djecu s teškoćama u razvoju. S obzirom da je naš projekt gotov, nedostaje nam još ta studija izvodljivosti koju moramo priložiti uz glavni projekt kako bismo se mogli prijaviti na natječaje Evropske unije za dobivanje potrebnih financijskih sredstava.

Osim umjetnika kod stare škole u Komatnici okupit će se i brojni drugi sudionici programa koji će pokazati podravsku tradiciju – kroz pjesmu i ples, književnost, folklor, stare zanate i kulinarstvo, a bit će organiziran i turnir u gađanju lukom i strijelom, jahanje uz podravske rendžere te zmajarenje.

Inače, za izgradnju i uređenje Edukativno-rehabilitacijskog centra za djecu s teškoćama u razvoju treba oko 4,5 milijuna kuna, a u Zakladi vjeruju da bi projekt mogao biti realiziran za tri do pet godina.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...