U nedjelju pomaknite satove i upalite svjetla na automobilima

13:03h
0
S početkom zimskog računanja vremena svi automobili tijekom dnevne vožnje moraju imati upaljena svijetla // foto: Ilustracija
Ilustracija

U nedjelju, 30. listopada, s početkom zimskog računanja vremena, započinje obavezno korištenje svjetala na vozilima tijekom dana. Tako će, sukladno zakonu, sva motorna vozila za vrijeme vožnje danju morati imati upaljena dnevna ili kratka svjetla.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Oni koji se neće držati gore navedenih uvjeta, odnosno svi oni koji će voziti bez upaljenih svjetala, riskirat će novčanu kaznu u iznosu od 300 kuna.

Iz plociji podsjećaju i vozače bicikala da noću i u vrijeme smanjene vidljivosti moraju biti označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom, a pješake da za vrijeme kretanja kolnikom noću i u vrijeme smanjene vidljivosti moraju biti označeni reflektirajućom materijom ili izvorom svjetlosti. Novčana kazna predviđena je i za kršenje ovih odredbi, i to također u vrijednosti 300 kuna.

Za one koji nisu upućeni, zimsko računanje vremena počinje u noći sa subote na nedjelju, točnije u tri sata u noći, kada ćemo svoje kazaljke pomaknuti jedan sat unatrag.

Krenula akcija „Stop provalama u automobile“

Također, napomenimo kako je policija ovih dana pokrenula akciju „Stop provalama u automobile“. Naime, u posljednje vrijeme zabilježen je porast provala u automobile, a ove godine policija je zabilježila 12 takvih kaznenih radnji.

Upravo zbog toga napravljen je letak koji će se ovih dana dijeliti na većim gradskim parkiralištima, kao naprimjer na onome kod gradskog groblja, na kojem će se u narednim danima sigurno stvarati gužve.Satovi se pomiću jedan sat unatrag u noći sa subote na nedjelju // foto: Ilustracija

Policija apelira na sve vozače da svoje „limene ljubimce“ parkiraju na vidljivom mjestu, te da torbice, novčanike, mobitele, ključeve, prijenosna računala i ostale vrijedne stvari ne ostavljaju u njima.

 

čitam...