U nedjelju rapsodija golova, u Koprivnicu dolazi Krim

13:12h
0
101121-nikcevic

Iz utakmice u utakmicu, s manjim ili većim učinkom, rukometašice Podravke Vegete približavaju se prvenstvu. U nedjelju, 23. siječnja, s početkom u 16 sati u Koprivnici gostuje Krim.

Ljubljanski Krim Mercator je u četvrtzavršnici Lige prvakinja. Sve je podredio tom natjecanju, pa je uoči početka Regionalne lige odustao od sudjelovanja u njoj, zato liga ima samo sedam klubova. Krim je u grupi Lige prvakinja bio s Podravkom, Zvezdom i Györom, a sada je zajedno s Itxakom i Oltchimom te Budućnosti, koja je gostovala u Koprivnici jučer, u petak. Prvu utakmice u grupi Krim igra 4. veljače s Itxakom u Ljubljani. U Krimu igraju dvije hrvatske reprezentativke, Penezić i Grubišić.

Vijesti iz Krima govore da je ljubljanski klub u potrazi za osvježenjima u ekipi za naporna natjecanja, koja ih očekuju u veljači u ožujku. Hoće li se koja nova igračica pojaviti u nedjelju Koprivnici, vidjet ćemo. Uz to Krim igra i u domaćim natjecanjima, gdje postiže rezultate slične Podravkinim u hrvatskom prvenstvu. Naime, na dva gostovanja Krim je postigao visoke pobjede. U prvenstvu Casino Izola – Krim Mercator 24:43 i u polufinalu slovenskog kupa Jadran Bluemarine Hrpelje Kozina – Krim Mercator 22:47.

Utakmica u Koprivnici igra se u ranijem terminu kako bi posjetitelji stigli na utakmicu ”kauboja” protiv Švedske. No, kad smo već kod ”kauboja” i brzog potezanja, onda treba reći da gledatelji, koji vole dinamiku i puno golova, ne smiju nikako propustiti ovaj pripremni susret Podravke Vegete i Krim Mercatora, jer na skoro svim njihovim utakmicama pada više od 60 golova. Krim je trkački snažan i u igri nema zastoja, ”kaubojke” potežu iz svih pravaca i oružja. Zato će u nedjelju to biti rukometna poslastica.

Ako je to priprema za Krim, i za Podravku je. Naime, u utorak, 25. siječnja, Podravka Vegeta gostuje u Zagrebu (16 sati) kod Trešnjevke. Za osiguranje još jednog naslova prvakinja za Podravku Vegetu važno je da svlada Trešnjevku, a odigra dobro s Lokomotivom. Lokomotivu u najčistijoj računici trebalo bi pobijediti, odigrati neriješeno, ili izgubiti, ali s manje od sedam razlike. Izračunajte, je li Podravka Vegeta zapravo već na pragu osvajanja novog prvenstva…

čitam...