U Novigradu Podravskom uklonjena stara i opasna stabla

Zainteresirani građani se pozivaju za besplatan odvoz trupca, ali uz uvjet da se odvezu sve grane i počisti radilište.

09:41h
0
Foto: Općina Novigrad Podravski

U Novigradu Podravskom dio domaćinstava iz ulice Ivana Viteza Trnskog, odnosno tzv. Zaklarske, zatražilo je rušenje starih i potencijalno opasnih crnogoričnih stabala koja se nalaze na pojasu javne zelene površine, između kolnika i kuća. Stabla su razgranata te postoji bojazan da prilikom jačeg vjetra oštete obližnje kablove, a zbog starosti mogla bi se srušiti i prouzročiti znatnu štetu na ogradama ili stambenim zgradama.


Budući da se većina domaćinstava izjasnila za rušenje, u Općini su angažirali prikladnu tvrtku. Radovi su obavljeni pomoću hidraulične teleskopske platforme (košare) na kamionu s koje reže granu po granu i deblo od vrha prema korijenu, te time smanjuje mogućnost oštećenja kablova, krovova i ostale okolne imovine.

– Tempirali smo da se rušenje obavlja u vrijeme dok nam trebaju grane za formiranje adventskog vijenca, ali kako se radi o neadekvatnoj crnogorici zahvalni smo gospođi Maji Dolenec koja je za adventski vijenac ponudila grane svog bora – kazao je načelnik Općine Zdravko Brljek Brčo.

Zainteresirani građani se pozivaju za besplatan odvoz trupca, ali uz uvjet da se odvezu sve grane i počisti radilište. Za ovu aktivnost se javila novoosnovana tvrtka Corylus Podravski d.o.o.

Nakon uklanjanja stabala u Zaklarskoj na redu su Gajeva i Radićeva ulica.

Foto: Općina Novigrad Podravski
Foto: Općina Novigrad Podravski

čitam...