gdje mu je bila pamet?

U novu godinu, vozeći Novigradom Podravskim, uletio sa 148 kilometara na sat

Podravsko-prigorska policija protekli vikend nadzirala je 212 vozača, sankcioniravši 147 prometnih prekršaja.

20:00h
0
Ilustracija // Foto: PU koprivničko-križevačka

Iza nas je novogodišnja noć – najluđa, kažu – odnosno novogodišnji vikend. Kao i svakog ponedjeljka, Policijska uprava koprivničko-križevačka poslala je izvješće. Od 31. prosinca do 3. siječnja dogodilo se čak 12 prometnih nesreća. Neprilagođena brzina uzrok je polovice, po dvije otpadaju na nepropisno kretanje kolnikom i nepropisno uključivanje u promet, a po jedna na nepropisno obilaženje i nemarno postupanje vozilom. Šest nesreća izazvali su vozači pod utjecajem alkohola, od čega jednu s teško ozlijeđenom osobom.

Podravsko-prigorska policija nadzirala je 212 vozača, sankcioniravši 147 prometnih prekršaja. Najviše, 78, otpada ih na prekoračenje dopuštenih brzina kretanja, a slijedi upravljanje pod utjecajem alkohola, kakvih je slučajeva bilo 16.

Neslavni rekorderi jednako neslavne rekorde postavili su u, sada već tradicionalno, Novigradu Podravskom, ali i Drnju.

U Novigradu se, u Virovskoj ulici, vozač jučer u 9.45 sati kretao brzinom od 148 kilometara na sat. Ograničenje je postavljeno na 60. Nemala razlika koja poteže pitanje: Gdje mu je bila pamet?

Pisali smo o 60-godišnjaku koji je u Drnju imao 2,17 promila i u takvome stanju vozio – ili barem pokušao – automobil. Uhićen je i kažnjen novčanom kaznom od 11.400 kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.