U okviru međunarodnog projekta, mladi Bugari i Španjolci posjetili Koprivnicu

14:29h
0
Mladi Bugari i Španjolci danas su posjetili i koprivničkog gradonačelnika // foto: Koprivnica.net

U okviru međunarodnog projekta ”Bratimljenje između europskih gradova – most među mladima”, koji se financira od strane Europske komisije, delegacija bugarskih i španjolskih predstavnika lokalnih vlasti posjetila je Grad Koprivnicu. Cilj dvodnevnog studijskog posjeta Hrvatskoj je razmjena iskustava na području participacije mladih i bratimljenja gradova, pri čemu je Grad Koprivnica izabran kao primjer dobre prakse u Hrvatskoj.

U sklopu studijskog posjeta mladi su se danas susreli i s gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem, prisustvovali su prezentacijama na temu proaktivne politike Grada Koprivnice prema mladima, radu Savjeta mladih te ulozi mladih vijećnika. Također, predstavljen im je dosadašnji rad Udruge M.A.K., a nakon toga su posjetili i Dom mladih.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Voditelj ovoga projekta, Dimitar Pehlivanov, tom je prilikom rekao da nisu slučajno izabrali baš Koprivnicu za svoj posjet.

– Koprivnica ima odličnu politiku prema mladima i ima vrlo dobre rezultate u radu s mladima. Osim toga, predstavnici vašeg grada već su sudjelovali na programu u Bugraskoj i stoga smo sad uzvratili posjet – rekao je mladi Bugarin te izrazio želju da se suradnja nastavi i onakon ovog projekta.

Projekt se nastavlja u drugoj polovici rujna studijskim posjetima Španjolskoj i Bugarskoj gdje će hrvatske delegacije sastavljene od predstavnika gradova i općina (Koprivnica, Osijek, Motovun, Generalski Stol, Petlovac i Vrpolje) imati priliku upoznati specifičnosti i najbolje prakse participacije mladih u tim zemljama.

Projekt ”Bratimljenje između europskih gradova – most među mladima” započeo je u ožujku, a planirani završetak je u prosincu 2011.

čitam...