U okviru programa javnih radova Grad zaposlio 15 osoba

09:11h
0
12 osoba radit će na uređenju kampusa // foto: Ivan Brkić

Ispred prostorija Sveučilišnog kampusa na Čardi, gradonačelnik Zvonimir Mršić i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u ponedjeljak su predstavili program Mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Godišnjeg plana poticanja zapošljavanja za 2011. i 2012. godinu.

U okviru programa javnih radova, Grad Koprivnica inicijator je zapošljavanja 15 nezaposlenih osoba, od toga 13 dugotrajno nezaposlenih (koji su u evidenciji zavoda više od tri godine) te dvoje pripadnika romske nacionalne manjine.

 

– Ovo je prva grupa naših nezaposlenih sugrađana, a njih 12 radit će ovdje u kampusu na čišćenju, uređenju i zaštiti ovog objekta, koji je u lošijem stanju od očekivanog i trebat će puno ruku da se dovede u željenu poziciju. Dvije će osobe obavljati poslove čišćenja sportskih objekata i terena u poduzeću Koprivnica sport d.o.o., dok će jedna osoba biti raspoređena na poslovima dostave i otpreme pošte, te drugim pomoćnim poslovima u Gradskoj upravi – rekao je Mršić.

Prva grupa zaposlenih osoba radit će nešto više od pet mjeseci (do sredine kolovoza), a za za svoj rad mjesečno će primati 2 250 kuna i pisat će im se radni staž.Mršić je rekao da je cilj ove godine zaposliti oko 100 osoba na javnim radovima // foto: Ivan Brkić

– U prvoj grupi zaposleno je 15 osoba, a naš cilj je da ove godine dostignemo brojku od oko 100 ljudi na javnim radovima ili na radovima koji će biti sufinancirani iz programa Zavoda za zapošljavanje – zaključio je Mršić.