redovna konferencija za medije

U ožujku se dogodile čak 52 prometne nesreće, M. Škvorc: Apeliramo na motocikliste i mopediste da koriste obaveznu opremu i prilagode brzinu uvjetima na cesti

Zabilježeno je šest požara na građevinskim objektima i 21 požar na otvorenom prostoru. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 204.300 kuna.

15:30h
0
Mirela Škvorc voditeljica odsjeka za sigurnost cestovnog prometa // Foto: Mario Kos

U prostoru Policijske uprave Koprivničko-križevačke održana je redovna konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati stanja u prometu i kriminalitetu u ožujku.


Rezultate su predstavile glasnogovornica Policijske uprave Koprivničko-križevačke Dijana Žagar te voditeljica odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc.

– U ožujku je zabilježeno 125 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti. Prijavljeno je 56 osoba, a ukupna materijalna šteta u počinjenim djelima iznosi nešto više od 27 milijuna kuna – rekla je D. Žagar.

Foto: Ivan Balija
Dijana Žagar // Foto: Ivan Balija

Nastavlja da je zabilježeno 41 kazneno djelo s područja općeg kriminaliteta, 18 kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, 13, organiziranog kriminaliteta, 26 kaznenih djela na štetu maloljetnika, 23 kaznena djela zlouporabe droga i četiri kaznena djela sigurnosti prometa.

Kako kaže, riješeno je šest kaznenih djela iz ranijih razdoblja.

– U  ožujku su zabilježene 52 prometne nesreće, od kojih je u 19 nesreća bilo ozlijeđenih osoba, a 33 su za posljedicu imale samo materijalnu štetu. Teško je ozlijeđeno osam vozača i dva pješaka, a lakše 11 vozača i pet putnika – rekla je M. Škvorc.

Dodaje da je pod utjecajem alkohola bilo 13 sudionika prometnih nesreća, a najčešće nesreće su bile slijetanje vozila s ceste i bočni sudari.

U nadzoru cestovnog prometa utvrđena su 1823 prometna prekršaja, a iz prometa je isključeno 210 vozača i 30 vozila, a oduzete su 93 vozačke dozvole. U posebnim policijskim prostorijama na triježnjenju je zadržano 11 vozača, 21 vozač je uhićen i 19 je dovedeno na žurni prekršajni postupak nadležnim prekršajnim sudovima.

Mirela Škvorc voditeljica odsjeka za sigurnost cestovnog prometa // Foto: Mario Kos

Voditeljica odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc apelira na vozače mopeda i motocikala da koriste svu propisanu obaveznu opremu, da se kreću što bliže desnom rubu kolnika te da svoju brzinu prilagode uvjetima na cesti.

Zabilježeno je 27 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih devet svađa i vika, dvije tučnjave, dva prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, četiri prekršaja davanja pića pijanim osobama, pet prekršaja držanja životinja bez nadzora i pet prekršaja drskog ponašanja. Prekršajno je prijavljeno 38 osoba, od čega 11 povratnika i jedan maloljetnik.

Zabilježeno je šest požara na građevinskim objektima i 21 požar na otvorenom prostoru. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 204.300 kuna.

 

čitam...