U petak premijera nove predstave Ludens teatra “39 stepenica”

20:42h
0
ludens

101105-ludens-mLudens teatar predstavio je novi projekt, kojeg će realizirati u velikoj koprodukciji s Kazalištem Virovitica i Hrvatskim kazalištem u Pečuhu.

Na konferenciji za novinare predstavu „39 stepenica” najavili su izvršni producent Ludens teatra Sven Šestak, ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš, redateljica predstave Franka Perković te glumci Jelena Hadži-Manev, Mladen Kovačić, Goran Koši i Filip Juričić.

– Predstava je rađena prema romanu Johna Buchana kojeg je 1935. godine ekranizirao Alfred Hitchcock. Riječ je o trileru koji je na putu do kazališta postao urnebesna komedija, čak svojevrsna parodija – istaknuo je Sven Šestak.

Redateljica Franka Perković potpisala je i režiju prve Ludensove predstave „Normanovska osvajanja”.

– Napravili smo jako kvalitetnu stvar, a predstava je jako naporna i od glumaca iziskuje velik fizički i mentalni angažman. Vrlo je zanimljiva za publiku – rekla je Franka Perković.

Glumac Filip Juričić je dodao:

– To je kazališna poslastica, s brzom i dinamičnom radnjom. Publika će uživati!

Premijera će se održati u petak, 12. studenoga, a prva repriza već u subotu, 13. studenoga, s početkom u 20 sati. Ulaznice za predstavu mogu se kupiti u pretprodaji u Šarenom dućanu i u hotelu Podravina te na dan predstave na blagajni Doma mladih, a moguće je izvršiti i rezervaciju na web stranicama Ludens teatra.