aglomeacija

U Pitomači započeli radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

Projekt obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda i uređaja za pročišćavanja otpadnih voda, a vrijedan je nešto više od 262 milijuna kuna

09:46h
0
aglomeracija
Foto: Općina Pitomača

U Pitomači su započeli radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u sklopu projekta Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača.

Projekt obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda i uređaja za pročišćavanja otpadnih voda, a vrijedan je nešto više od 262 milijuna kuna. Najveći udio u sufinanciranju dolazi iz sredstava Europske unije, odnosno nešto više od 149 milijuna kuna, dok će se ostatak iznosa prihvatljivih troškova sufinancirati nacionalnim sredstvima.

Nositelj ovog projekta je virovitička tvrtka Virkom d.o.o. a partneri na projektu su Općina Pitomača i tvrtka Vodakom d.o.o. Posredničko tijelo razine 1 je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, a posredničko tijelo razine 2 Hrvatske vode.

Ovaj projekt, koji je vezan uz Aglomeraciju, najveći je projekt u povijesti Općine Pitomača te trenutno najveći na području Virovitičko-podravske županije.

Radove u iznosu od 35 milijuna kuna bez PDV-a izvodi tvrtka Estotech d.d.

aglomeracija
Foto: Općina Pitomača
aglomeracija
Foto: Općina Pitomača
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW