U Podravini i Prigorju trenutno 26500 umirovljenika, za 1000 više nego prošle godine

10:14h
0
Ilustracija

Standard umirovljenika i tekući problemi s kojima se ova populacija susreće bila je tema sastanka podravsko-prigorskog župana Darka Korena, njegovog zamjenika Ivana Pala i predsjednika Saveza udruga umirovljenika Koprivničko-križevačke županije Ivana Matošina. Matošin je upoznao čelnike županije s činjenicom da je u Podravini i Prigorju trenutno 26500 umirovljenika, za 1000 više nego prošle godine.

Na sastanku je dogovoren nastavak suradnje s umirovljenicima oko projekata koji poboljšavaju njihov standard, rekao je zamjenik župana Ivan Pal i dodao:

 

– Interesantan je podatak da su mirovine u našoj županiji dosta ispod prosjeka. Prosjek za Republiku Hrvatsku je negdje oko 2.100 kuna, a u našoj županiji je 1860 kuna. Taj podatak je rezulat toga što imamo veliki broj poljoprivrednih mirovina koje su vrlo male, kazao je Pal.

Također je se razgovaralo i o pripremama za izgradnju domova za umirovljenike u Križevcima i Đurđevcu te o modelima sufinanciranja cijene smještaja. Županija će i dalje nastavit pomagati projekt pomoći u kući Kluba za starije osobe ‘Mariška’ te intenzivno radi na završnim pripremama za početak rada Centra za pomoć i njegu.

tekst: Radio Koprivnica