Županov prijam

U Podravini i Prigorju u devet mjeseci prikupljeno 6427 doza krvi

14:37h
0
Dobrovoljni darivatelji krvi na prijamu kod župana Darka Korena // Foto: Kckzz.hr
Dobrovoljni darivatelji krvi na prijamu kod župana Darka Korena // Foto: Kckzz.hr

U koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe župan Darko Koren jučer, u ponedjeljak, održao je prijam za višestruke darivatelje krvi.

Svečanom prijamu prisustvovali su i zamjenik župana Ivan Pal, saborski zastupnik i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, te brojni gosti i uzvanici. Prisutnima su se obratili i predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković i Adela Sočev, ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

“Koprivničko-križevačka županija i Društvo Crvenog križa na simboličan način izrazilo je zahvalnost te su svim davaocima krvi koji su krv dali 75 puta (žene) i 100. puta (muškarci) dodijelio narukvice sa simboličnom posvetom, a Koprivničko-križevačka županija visoko priznanje županije srebrnjak s likom Sv. Marka Križevčanina, zaštitnika naše županije. Priznanja je zlatnim darivateljima dodijelio župan Darko Koren i predsjednica D. Jaković”, priopćili su iz ureda župana.

Dodali su da je na području Koprivničko-križevačke županije u prvih devet mjeseci 2015. godine prikupljeno je 6427 doza dragocjene tekućine, od toga u Koprivnici 4565, u Križevcima 1008, a u Đurđevcu 854 doze krvi. Broj višestrukih darivatelja krvi, odnosno najzlatnijih darivatelja svake godine je sve veći, u 2015. godini ih je čak 14.

“Dobrovoljno davanje krvi je vrhunac svega što je važno u ljudskom životu, a to uvijek najbolje osjetimo onda kada krvi ponestane u našim bolnicama i kirurškim salama gdje se mole davatelji da daju krv, jer bez krvi nema života. Ja vam se u ime svih svojih suradnika zahvaljujem na vašoj humanosti i na ustrajnosti u tome da dajete krv, a ovo danas je simboličan način na koji vam zahvaljujemo”, rekao je župan Koren.

čitam...
Loading...