topljenje snijega

FOTO/VIDEO U Podravini neke ceste završile pod vodom, dožupan Ljubić: Pratimo vodostaje i nema opasnosti od poplava

Jedino nas brine da bi mogle biti poplavljene prometnice u nekim krajevima koje su i inače na udaru uslijed većih količina padalina ili u ovom slučaju, otapanja snijega. Primjerice, ona u Reki ili Novigradu Podravskom, kazao nam je dožupan Ljubić.

15:57h
0
Foto: Ivan Brkić

Topljenje snijega uzrokovalo je poplave na nekim prometnica u Podravini.

Glavna cesta kroz naselje Reku, koja je i inače podložna nakupljanju vode, i sada je gotovo u potpunosti poplavnjena. Također, veća količina vode na cesti zabilježena je i u Kunovcu, a i u Rasinji je cesta pod vodom.

No, prema riječima Ratimira Ljubića, dožupana i načelnika županijskog Stožera civilne zaštite, nema mjesta panici.

– Vodostaji se redovito prate i sve je pod kontrolom. Imamo sreće da se snijeg topi, ali da ne utječe znatno na povećanje vodostaja rijeka. Jedino nas brine da bi mogle biti poplavljene prometnice u nekim krajevima koje su i inače na udaru uslijed većih količina padalina ili u ovom slučaju, otapanja snijega. Primjerice, ona u Reki ili Novigradu Podravskom – kazao nam je dožupan Ljubić.

Inače, u križevačkoj Gradskoj upravi danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite koju je otvorio zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, ujedno i načelnik Stožera.

Sjednica je sazvana kako bi se analiziralo trenutno stanje, kao i potencijalna opasnost od poplava na području Grada Križevaca.

Prema informacijama s terena, zaključeno je kako trenutno nema opasnosti za građane grada Križevaca, no situacija će se i dalje pozorno motriti kako bi u slučaju bilo kakve potrebe, sve službe mogle žurno reagirati.

Poplava u Reki

Posted by Epodravina.hr on Donnerstag, 8. März 2018