živjeti zdravo

U područnim školama OŠ Gola provodit će se projekt koji povećava tjelesnu aktivnost učenika

Učiteljice će na školskim aktivima podijeliti stečeno znanje.

09:13h
0
Foto: Violeta Pranjić

Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece, naziv je projektne aktivnosti kojom će se učenicima područnih osnovnih škola, koje nemaju dvoranu ili primjeren prostor za vježbanje, omogućiti povećanje razine tjelesne aktivnosti učenika.

OŠ Gola je na projekt Živjeti zdravo, koji provodi HZJZ, prijavila svoje četiri područne škole: PŠ Gotalovo, Otočka, Ždala i Novačka.

Dodijeljeni su im poligoni pa su učiteljice razredne nastave Ana-Marija Sataić, Sanja Solić, Kristina Strugar-Solić, Žuža Zabjan te tjelesne i zdravstvene kulture Sanja Šandrovčan, sudjelovale na edukaciji u OŠ Malešnica u Zagrebu. Tamo ih je kineziolog Slaven Krtalić, upoznao s rekvizitima koji se nalaze u opremi za poligon, kao što su čunjevi, obruči, lopte, kocke, spužvaste životinje, palice, savitljive palice, savitljive spužve, puzzle, marame i kako se koriste u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture.

Učiteljice iz OŠ Matije Gupca u Zagrebu pokazale su im nekoliko primjera kako se dijelovi poligona mogu koristiti u nastavi matematike, likovne i glazbene kulture te prirode i društva.

Učiteljice će na školskim aktivima podijeliti stečeno znanje.

Foto: Violeta Pranjić
Foto: Violeta Pranjić
Foto: Violeta Pranjić