Danas završni govori

U ponedjeljak će biti izrečena presuda Slađani Brkić, evo kojom tezom obrana nastoji ublažiti kaznu

Obrana je, kako neslužbeno doznajemo, Slađanu branila tezom da ju je partner zlostavljao te je ona u tom trenutku 'pukla', nakon višegodišnjeg zlostavljanja. 

12:47h
0
sudenje brkic  mg
Slađana Brkić // Foto: Matija Gudlin

Nakon samo nekoliko održanih ročišta, u ponedjeljak će sudac Igor Pavlic, na Županijskom sudu u Varaždinu, donijeti presudu Slađani Brkić, za ubojstvo partnera Dejana Slivara nožem u srce.

Danas je održano zadnje ročište na kojem su iznesene dopune obrane i završni govori.

Naime, slučaj je prilično jasan, odnosno ne dovodi se u pitanje je li optužena počinila ubojstvo, jedino što ostaje je visina kazne.

Suđenje je bilo skriveno od očiju javnosti, ponajviše zbog svjedočenja Dejanove djece pred kojima ga je usmrtila.

Osim njih, svjedočili su i u brat žrtve, Davor Slivar, načelnik Gole Stjepan Milinković, liječnik Doma zdravlja, sestra, majka i prijateljica optužene.

Foto: Matija Gudlin

Bili su ispitani kako na okolnost samog djela, tako i na okolnosti koje se odnose na subjektivni odnos optuženice prema djelu.

Slađana je svjedoke slušala opušteno i s blagim osmijehom na licu.

Na pretposljednje je ročište bila pozvana psihijatrijska vještakinja koja je govorila o Slađaninom psihičkom stanju prilikom krvavog čina.

Obrana je, kako neslužbeno doznajemo, Slađanu branila tezom da ju je partner zlostavljao te je ona u tom trenutku ‘pukla’, nakon višegodišnjeg zlostavljanja.

Njihova je teza bila da je ovdje riječ o usmrćenju, blažem ubojstvu, odnosno kad počinitelj o tome odluči na mah i kad te druga strana dovede u takvo stanje da poduzmeš taj čin.

Hoće li teza obrane biti prihvaćena i kazna ublažena, vidjet ćemo u ponedjeljak.