U ponedjeljak javna dražba gradilišta na Cindrišću

14:23h
0

Grad Koprivnica je za ponedjeljak zakazao javnu dražbu na kojoj će na prodaju ponuditi 10 gradilišta na Cindrišću. Parcele su potpuno komunalno opremljene priključcima na vodovodnu, plinsku i kanalizacijsku mrežu, a u početnu cijenu od 400 kuna po kvadratu uračunati su još komunalni doprinos i naknada za niskonaponsku električnu energiju. Gradilišta su namijenjena za stambenu individualnu izgradnju, pa jedan kupac može kupiti samo jedno gradilište. U gradskoj upravi tako su željeli spriječiti špekulante, objasnio je gradonačelnik Zvonimir Mršić.

– Nadamo se da ćemo uspjeti isključiti špekulante, jer Grad ne želi zarađivati na tom zemljištu, niti želi da to netko drugi učini. Cilj nam je da građanima Koprivnice koji žele graditi kuće stvorimo povoljne preduvjete za to.

Gradilišta su površine od 536 do 706 kvadrata, što znači da će novi vlasnici za njih morati izdvojiti minimalno od 214.400 do 282.400 kuna. Koliko će cijena parcela doista povoljna tek će se vidjeti, jer bude li mnogo zainteresiranih postoji teoretska mogućnost da cijena bude i znatno viša od početne. Prva javna dražba za nova gradilišta na Cindrišću počinje u ponedjeljak u 8 sati u zgradi koprivničkog poglavarstva na Zrinskom trgu.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr