protest zbog plaća

U ponedjeljak opet nema nastave, štrajku se pridružuju i fakulteti

O daljnjim postupcima Sindikata hrvatskih učitelja obavijestit ćemo vas na portalu ePodravina. 

16:00h
0
Osnovna škola Braća Radić // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Hrvatski učitelji ustrajni su u tome da dobiju traženo povećanje plaće. Nakon što su u ovom tjednu štrajkali ‘na smjene’, svaki dan nekoliko određenih županija, u ponedjeljak 21. listopada ponovno neće biti nastave niti u jednoj školi u Hrvatskoj.

Za učenike neće biti organizirane redovne nastave, a iz OŠ Đurđevac svim učenicima koji dođu u školu tog dana biti će osiguran primjerni oblik odgojno – obrazovnog rada u Školi uključujući i produženi boravak. Praksa je to koja je pristuna u gotovo svim školama, ne samo u đurđevačkoj.

O daljnjim postupcima Sindikata hrvatskih učitelja obavijestit ćemo vas na portalu ePodravina.

Kako piše Index, u podne Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavio je štrajk i na fakultetima. Ako ne dođe do dogovora na fakultetima će prvi dan štrajka biti 24. listopada.

Štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva odnosno do drugačije odluke Sindikata. Štrajk će obuhvatiti sve javne ustanove i druge pravne osobe iz područja znanosti i visokog obrazovanja kojima se sredstva i plaće osiguravaju u državnom proračunu.

U štrajku će sudjelovati članovi sindikata, svi zaposlenici prethodno pobrojanih ustanova koji mu se dobrovoljno pridruže, najavili su.

Veliki štrajk učitelja i profesora traje već tjedan dana. Premijer Plenković prije neki dan najavio je značajno povećanje plaća ne samo obrazovnim djelatnicima nego svima u javnom i državnom sektoru, bez obzira na njihov radni učinak.

OŠ ĐURĐEVAC Za sve informacije i upite vezane uz štrajk zaposlenika možete se javiti na e-mail: ured@os-djurdjevac.skole.hr ili na telefon 812-414 (ravnatelj, Danijel Domišljanović, prof.).

 

čitam...