TZ GRADA KRIŽEVACA

U Prigorju besplatno popravljanje bicikala na čak četiri lokacije, kreirana je javna mreža za popravak

Ako biciklisti nisu u mogućnosti sami obaviti popravak, na stanici su objavljeni QR kodovi uz pomoć kojih će biciklisti biti preusmjereni na web stranicu sa priručnikom za popravak bicikla, kažu u TZ grada Križevaca. 

10:41h
0
mg

U organizaciji Turističke zajednice Grada Križevaca kreirana je javna mreža stanica za popravak bicikla.

Stalak za brzi servis sadrži držač bicikla, pumpu sa manometrom, set osnovnog alata za servis. Točnije, imbus ključeve, viličasti ključ, francuski ključ, odvijač, set za servis guma.

Uz servisno mjesto planirano je postavljanje držača za bicikle koji je besplatan i može ga koristiti tko god zatreba popravak.

– U posljednjih nekoliko godina na području Prigorja uspostavljena je mreža dobro označenih staza, mogućnost posudbe električnih bicikla u Gornjoj Rijeci, tiskani su promotivni materijali i biciklističke karte koji dovode na područje Križevaca i Kalničkog Prigorja sve veći broj biciklista kojima je bilo potrebno pružiti dodatnu infrastrukturu u vidu javne stanice za popravak bicikala. Ako biciklisti nisu u mogućnosti sami obaviti popravak, na stanici su objavljeni QR kodovi uz pomoć kojih su biciklisti biti preusmjereni na web stranicu sa priručnikom za popravak bicikla – kažu u TZ grada Križevaca.

Ovako izgleda mreža za popravak // Foto: TZ grada Križevaca

Stanice za popravak instalirane su na četiri lokacije.

Jedna je pokraj Turističkog informativnog centra. Druga je pak na Kalniku, na gornjem platou pokraj Planinarskog doma. Jedna je i u Općini Gornja Rijeka, ispred ulaza u zgradu Općine i Hrvatske pošte. Postavljena je i u Sv. Petru Orehovcu, ispred zgrade Općinskog Komunalnog poduzeća.

– Ovim putem apeliramo na građane, djecu i odrasle da stanice za popravak bicikla nisu dječje igračke, te da ih koriste odgovorno u svrhu za koju su namijenjeni – poručuju iz TZ grada Križevaca.

Projekt je sufinanciran uz pomoć Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Križevaca, Općine Sveti Petar Orehovec i Općine Gornja Rijeka.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW