PROMETNA S PREMINULOM OSOBOM

U prometnoj nesreći život izgubio član HPD-a Bilo: Živjet ćeš u našim srcima i biti s nama na svim pohodima

Djelatnici hitne pomoći su ga duže vremena pokušavali oživjeti no bezuspješno.

10:42h
0
IMG
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

U subotu oko 22 sata u virovitičkom prigradskom naselju Korija, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač Dacie Duster virovitičkih registarskih oznaka, piše icv.hr.

Vozač je izgubio nadzor nad vozilom, sletio s ceste i udario u 40-ak metara od ceste udaljenu dvorišnu zgradu. Kako piše spomenuti portal riječ je o muškarcu (1970. godište) iz Virovitice kojemu je vjerojatno pozlilo tijekom vožnje.

Kretao se iz smjera Špišić Bukovice prema Virovitici, gdje je na samome ulazu u Koriju skrenuo s ceste u polje kamilice, kojim se vozio oko 200 metara i zaustavio udarivši u ogradu i zid dvorišne zgrade obiteljske kuće.

Djelatnici hitne pomoći su ga duže vremena pokušavali oživjeti no bezuspješno. Točan uzrok smrti bit će poznat danas nakon obdukcije.

Kako su objavili na facebook profilu HPD Bilo Koprivnica stradao je njihov član Jasen Platenik koji se u subotu navečer vraćao iz Koprivnice u svoju Viroviticu.

– Šta reći, kad u grlu stane riječ, a bol te guši…?
Šta reći kada shvatiš da je kraj a nije kraj…?
Šta reći kada saznaš da je Jasen otišao, otišao zauvijek, stazom bez povratka, tiho i mirno u smiraj dana…?
Šta reći kada ga još uvijek suznim očima gledam kako mirno i hrabro korača u navezu prema vrhu, prema križu, nebu pod oblacima…
Šta reći kada probam shvatiti da je otišao iznad svih vrhova i visina i kada znam da se više nikad neće vratiti među svoje drage prijatelje, planinare, sa kojima je dijelio po najljepše trenutke u svom kratkom životu….
Dragi Jasene…!
Ti ćeš i dalje živjeti u nama i našim srcima i bit ćeš sa nama na svim našim planinarskim pohodima… ❤️Posljednji pozdrav našem visokogorcu Jasenu… –
Napisao je planinarski vodič Mladen Pandurić u i ime Sekcije visokogorskih planinara HPD – Bilo – Koprivnica.