rezime kolovoza

U prošlom mjesecu skoro dvije prometne na dan, policajci pisali gotovo 2000 kazni

Slijetanje s ceste i bočni sudari najčešće su vrste prometnih nesreća, a najviše ih se dogodi zbog neprilagođene brzine. 

08:00h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Na 186.126 kuna cijeni se materijalna šteta nastala počinjenim kaznenim djelima u mjesecu kolovozu, priopćila je PU Koprivničko-križevačke.

U županiji je zabilježeno 57 kaznenih djela, a najviše ih je na području PP Koprivnica. Od tih 57 najviše je kaznenih djela općeg kriminaliteta, a srećom nisu zabilježena teža kaznena djela, niti kaznena djela koja bi izazvala veće uznemirenje javnosti.

Što se tiče prometnih nesreća, njih je zabilježeno 59, dakle gotovo dvije na dan. U njih 22 bile su ozlijeđene osobe. Pod utjecajem alkohola bilo je 16 sudionik prometnih nesreća.

Slijetanje s ceste i bočni sudari najčešće su vrste prometnih nesreća, a najviše ih se dogodi zbog neprilagođene brzine.

Policija je diljem naše županije u kolovozu utvrdila 1 981 prometni prekršaj, što je brojka od 66 na dan. U prostorijama policije do otrježnjenja zadržano je devet vozača, 26 je uhićeno i 17 je dovedeno na žurni prekršajni postupak nadležnim prekršajnim sudovima.

Četrnaest puta policija je intervenirala na tučnjave, dok je 13 puta zabilježila svađu i viku.

U kolovozu je zabilježeno 11.844 prijelaza putnika preko državne granice, od kojih 4.694 domaća i 7.150 stranca. U istom mjesecu zabilježeno je devet nezakonitih prelazaka preko državne granice, a odbijenih ulazaka u RH nije bilo.

čitam...