Manje oružja, manje tragedija

U prvih pola godine Podravci i Prigorci predali pravo čudo oružja, streljiva, mina i bombi

09:13h
0
Foto: PU koprivničko-križevačka

Dragovoljno izručiti oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije u prvih šest mjeseci 2020. godine odlučio je veći broj građana Županije koprivničko – križevačke. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti.


– Odazivajući se na naše kontinuirane pozive građani su predali osam pušaka, jedan pištolj, 12 komada ostalih vrsta oružja, 29 ručnih bombi, pet mina, 22 komada raznih rasprskavajućih sredstava, 2.415 komada raznog streljiva i 6,1 kilogram eksploziva – naveli su iz policije.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

PUTEM BESPLATNE TELEFONSKE LINIJE 08008892 GRAĐANI SE MOGU INFORMIRATI O DRAGOVOLJNOJ PREDAJI ORUŽJA, A POZIVOM NA BROJ POLICIJE 192 MOGU DOJAVITI INFORMACIJE O OSTAVLJENOM ILI PRONAĐENOM ORUŽJU.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

čitam...