socijalna samoposluga

U samo četiri sata prikupili gotovo 300 kilograma prehrambenih proizvoda, građani su ostavljali i novac

Proizvodi će već u srijedu biti podijeljeni potrebitima.

10:44h
0
Proizvodi su se prikupljali u koprivničkom trgovačkom centru // Foto: GDCK Koprivnica

Iznimno uspješna bila je akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo u subotu u Shopping centru Supernova u Koprivnici.

U četiri sata, koliko je trajala akcija, prikupili su 284 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i 48 komada higijenskih potrepština. Također, više građana je ostavilo novac kojim su volonteri odmah pa smo odmah kupili proizvode, koji će već u srijedu biti podijeljeni potrebitima.

– Ako niste stigli ostaviti neki prehrambeni proizvod u kolicima naših volonterki, a željeli bi pomoći, donacije možete donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7 radnim danom od 7 do 15 sati. Želite li pomoći novčano, uplatite na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465. Naravno, pomoći možete i volontiranjem, javite nam se! – poručuju iz koprivničkog Crvenog križa.

Dodaju da su u prikupljanje donacija i podjelu paketa uključeni i umirovljenici koji sudjeluju u projekt „Volonter penzioner“. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog
socijalnog fonda (ESF) u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.