VRIJEDAN PROJEKT

U samom središtu Ludbrega uređuje se Arheološki park Iovia, a uređena je i šetnica

Usprkos trajanju pandemije koronavirusa COVID-19 radovi dobro napreduju, uređena je šetnica u dužini 1300 metara čija je funkcija informativna i edukativna.

10:19h
0
Foto: Grad Ludbreg

U samom središtu Ludbrega, na Trgu Svetog Trojstva u tijeku su radovi na uređenju Arheološkog parka Iovia.

Riječ je o projektu “Unaprjeđenje kontinentalnog turizma turističkom valorizacijom povijesno-kulturne baštine Grada Ludbrega” koji je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj uz odobrena bespovratna sredstva u iznosu od oko 14 milijuna kuna. 

U Gradu Ludbregu s ponosom ističu kako ovaj projekt osim turističke vrijednosti ima i onu povijesnu kojom dokazuje dugotrajnost života. Prijava projekta bio je svojevrstan nastavak višegodišnjih istraživanja čiji su rezultat zanimljivi nalazi.

Usprkos trajanju pandemije koronavirusa radovi dobro napreduju, uređena je šetnica u dužini 1300 metara čija je funkcija informativna i edukativna. Uređenjem šetnice uz rijeku Bednju dobiven je novi turistički i rekreativni sadržaj u samom centru Ludbrega, za sve građane i posjetitelje. Na informativnim pločama posjetitelji će uskoro imati pristup informacijama u svezi povijesti Grada i sadržaja koje Grad nudi.

– Na budućem Zanatskom trgu postavljene su četiri kućice, a to će biti mjesto na kojem će posjetitelji i turisti moći naučiti nešto o zanatima koji su bili prisutni u rimskom razdoblju – piše na službenim stranicama Ludbrega.

Grad Ludbreg je nositelj projekta i svih aktivnosti, a partneri su HRZ, TZ Grada Ludbrega, LAG Izvor te UO Crnković.