U siječnju građani dragovoljno predali četiri puške te preko 1400 komada raznog streljiva

11:07h
0
Policija i dalje poziva građane da dragovoljnu predaju oružje

Broj građana koji dragovoljno predaju oružje koje su nedozvoljeno posjedovali te na taj način otklanjaju opasnost iz svoje okoline svakog je mjeseca sve veći tako da je i tijekom siječnja zabilježen veći broj građana Koprivničko – križevačke županije koji su se riješili oružja. Osim što su se riješili potencijalne opasnosti, građani koji su dragovoljno predali oružje također su izbjegli mogućnost prekršajne ili kaznene sankcije.

Tako su tijekom siječnja od građana preuzete četiri automatske puške, devet komada raznih rasprskavajućih sredstava, pištolj, 1407 komada raznog streljiva i 0,2 kg eksploziva.

Međutim, da još uvijek postoje oni koji se iz nekog razloga boje kontaktirati policiju, pa radije odbace oružje „negdje uz cestu“ dokaz je oružje i streljivo koje je prije nekoliko dana pronađeno u šumi između Reke i Starigrada, a u koprivničkoj Policijskoj postaji nadaju se da sličnih primjera više neće biti.

Također,  policija i nadalje poziva građane da se pridruže akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te upućuju građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.