sastanak u kalinovcu

U sklopu projekta Brižne žene podravske zaposlit će se 18 žena koje će pomagati starijim i nemoćnim osobama

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, kroz obrazovanje i osposobljavanje te zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva.

10:33h
0
Foto: kalinovac.hr

U Općini Kalinovac u utorak je održan je sastanak vezan za početak provedbe projekta Brižne žene Podravske, a utvrđene su daljnje aktivnosti na provedbi projekta.

Uspješnom suradnjom pet općina, Kalinovca kao prijavitelja te Molvi, Novog Virja, Podravskih Sesveta i Ferdinandovca kao projektnih partnera, početkom ove godine prijavljen je projekt Brižne žene Podravske na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom Zaželi, kojeg je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Obavezni partneri projekta su Hrvatski zavoda za zapošljavanje Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Đurđevac te PORA – razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Projekt je odobren, a 27. rujna 2018. u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava sklopljen je i ugovor o financiranju projekta.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, kroz obrazovanje i osposobljavanje te zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života.

Ovim projektom zaposlit će se voditelj projekta, 18 žena koje će pružati potporu i podršku za 112 krajnjih korisnika starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom s područja općina Ferdinandovac, Kalinovac, Novo Virje, Molve i Podravske Sesvete.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.083.630,35 kuna, a u iznosu od 100% financirat će se iz Europskog socijalnog fonda.

Sastanku su prisustvovali, ispred partnera na navedenom projektu, općinski načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, općinski načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov, zamjenik načelnika Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek, Helena Smrček i Nadica Kolar ispred Općine Ferdinandovac, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područni ured Križevci Vesna Kuterovac i voditeljica ispostave u Đurđevcu Dijana Rupnik, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Đurđevac Katarina Birta sa suradnicama, Senada Ranilović i Natalija Vurnoci ispred PORE-Razvojne agencije KKŽ te domaćini, prijavitelji i nositelji projekta „Brižne žene Podravske“ općinski načelnik Danijel Zvonar sa suradnicama, zamjenik općinskog načelnik Danijel Moslavac i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Orešić.

čitam...