ZELENKO I EKO EKIPA

U sklopu projekta Održive misli donačelnik Molvi podijelio vrtićarcima bojanke

Koncept i dizajn bojanki prilagođeni su ciljanoj skupini, djeci predškolske dobi, a sastoje se od glavnog lika Zelenka i njegovih prijatelja Mime, Kika i Popija koji djecu vode kroz zadatke bojanja, ali i one koji zahtijevaju logičko razmišljanje te podučavaju o pravilnom odvajanju otpada i recikliranju.

08:45h
0
Foto: Općina Molve

U sklopu projekta Održive misli djeci vrtićkih skupina zamjenik načelnika Općine Molve Martin Tuba podijelio je edukativne bojanke Zelenko i eko ekipa.

Ova je bojanka namijenjena djeci predškolskog uzrasta kako bi se djeca s područja grada Đurđevca i općina Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Novo Virje, Virje i Molve upoznala s održivim gospodarenjem otpadom i njihovoj ulozi u njemu. Koncept i dizajn bojanki prilagođeni su ciljanoj skupini, djeci predškolske dobi, a sastoje se od glavnog lika Zelenka i njegovih prijatelja Mime, Kika i Popija koji djecu vode kroz zadatke bojanja, ali i one koji zahtijevaju logičko razmišljanje te podučavaju o pravilnom odvajanju otpada i recikliranju.

U razgovoru s djecom donačelnik je saznao da djeca imaju već određene spoznaje što je to otpad, gdje odlažemo otpad, kako se razvrstava i što se dobiva recikliranjem.
Djeca će kod kuće zajedno sa svojim roditeljima čitati i rješavati zadatke iz bojanke te praktičnim primjerima selektivno odvajati otpad kako bi na taj način usvajali navike odgovornog ponašanja i tako dali svoj doprinos u očuvanju okoliša.

Cilj je da djeca usvoje navike pravilnog odvajanja i nauče važnost recikliranja od najranije dobi što će voditi smanjenju količina otpada na odlagalištu.
Projekt Održive misli provodi se u trajanju od 20 mjeseci, odnosno od 17. travnja 2018. do 17. prosinca 2019. godine, a sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz Kohezijskog fonda.

Korisnik projekta je Grad Đurđevac, dok su partneri na provedbi projekta općine Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete I Virje. Ukupan iznos projekta iznosi 492.494,32 kune, dok je iznos EU potpore 418.620,16 kuna.