ŠKOLE SU SIGURNE ZA UČENIKE

U školu se u ponedjeljak vraća više od 80 posto učenika koji pohađaju niže razrede

Za razliku od procesa otvaranja razredne nastave 11. svibnja, sada se od roditelja ne traže izjave o prihvaćanju uvjeta o dolasku učenika u školu.

11:22h
0
Školska nastava
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Zbog aktualne povoljne epidemiološke situacije započinje izvođenje razredne nastave u osnovnim školama. Epidemiolozi su procijenili da su škole sigurne za učenike i zaposlenike te od ponedjeljka 25. svibnja svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu.


Važno je napomenuti kako oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi, ali u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima i stručnim suradnicima u školi.

Prema prikupljenim podacima, a kako javljaju iz Koprivničko-križevačke županije, preko 80 posto učenika razredne nastave županijskih osnovnih škola u ponedjeljak se vraća u škole. Ravnatelji osnovnih škola kojima je Županija osnivač su temeljem navedenih Uputa i Preporuka izradili provedbeni plan otvaranja škola i uključivanja svih učenika u razrednu nastavu.

Za razliku od procesa otvaranja razredne nastave 11. svibnja, sada se od roditelja ne traže izjave o prihvaćanju uvjeta o dolasku učenika u školu. U međuvremenu je prestala važiti odluka Vlade Republike Hrvatske o radu od kuće, tako da se djelatnici raspoređuju na poslove u školi u primjerenom opsegu i nadležnosti.

S obzirom na to da su epidemiolozi utvrdili da je rad u školi jednako siguran kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, Koprivničko-križevačka županija osigurala je sve ono što je bila obveza osnivača, poput sredstava za dezinfekciju i prijevoza učenika, javljaju iz Službe ureda župana.

čitam...