“U spomen” Toši Proeskom – veliki koncert ove nedjelje u klubu Hollywood

17:02h
0
Toše Proeski

Povodom godišnjice smrti makedonskog pjevača Toše Proeskog, ove nedjelje po četvrti put će se održati koncert u Koprivnici njemu u spomen. Cjelovečernji program njegovih pjesama izvodit će mladi koprivnički glazbenici i pjevači u klubu Hollywood gdje je i sam Toše 23.03.2007. godine održao koncert.

Toše je bio iznimno nadaren i školovan makedonski glazbenik te UNICEF- ov ambasador dobre volje. Velik uspjeh doživio je na području cijele bivše Jugoslavije, a pripremao se i za inozemno tržište. Sudjelovao je na Eurosongu 2004. u Turskoj, a iste se godine probio i na hrvatsko tržište. No, nikad nije zaboravio svoje rodno Kruševo i svoju zemlju kojoj se uvijek vraćao.

plakatNa veliku žalost, 16.10.2007. godine na putu prema Zagrebu poginuo je u prometnoj nesreći. U Makedoniji je 17.listopad, dan njegova ispraćaja, proglašen Danom žalosti. Cijela njegova zemlja i prostor bivše Jugoslavije ostao je uskraćen za jedan izniman talent i velikog čovjeka, ali iza sebe ostavio je mnoštvo pjesama koje nikad neće biti zaboravljene. Organizatori pozivaju da ga se zajedno sjetimo uz mnoge njegove hitove i zapjevamo njemu u čast.