U središtu Koprivnice otvorena EE info galerija i EE info ured

13:32h
0
Prilikom otvaranja Mršić je naglasio kako je naš grad među prvima potpisao Povelju o energetskoj učinkovitosti // foto: koprivnica.hr

U sklopu programa Europskog tjedna kretanja, u Koprivnici je danas otvorena EE info galerija i EE info ured za građanstvo. Info galerija, odnosno info ured, nalaze se u samome središtu Koprivnice, točnije na Trgu bana Jelačića 7, u hodniku zgrade u kojoj se nalazi Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenju i zaštitu okoliša.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Riječ je o info točkama koje su otvorene u sklopu provedbe nacionalnog projekta „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Hrvatskoj“ (SGE), a građani tamo mogu mogu doći i informirati se o energetskoj efikasnosti, proučiti edukativne plakate te dobiti informativno-edukativne brošure kao i besplatno savjetovanje od strane energetskih savjetnika. Ovaj projekt provode Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska) i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a potpisivanjem Pisma namjere s UNDP-om, naš grad se aktivno uključio u provedbu SGE projekta u svim objektima u vlasništvu ili pod upravljanjem Grada.

Otvaranju info galerije/ureda nazočili su  koordinator  projekta SGE  i  predstavnik Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj Mladen Antolić, predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek, pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Koprivnice Maja Ištvan Krapinec i koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić, koji se tom prilikom pohvalio kako je Koprivnica među prvima potpisala Povelju o energetskoj efikasnosti (EE).

– Koprivnica je jedan od prvih gradova koji je potpisao Povelju o EE i od tada smo učinili cijeli niz značajnih koraka, poput Šparne hiže i dječjeg vrtića Crvenkapica, koji će se uskoro otvoriti na prostoru Kampusa. Gradsko vijeće je u srpnju usvojilo dokumenat SEAP i tada smo si zadali cilj da do 2020. godine smanjimo misiju CO2 za 50%. Također, donijeli smo odluku i o komunalnom doprinosu i poznato je da je Koprivnica jedini grad u kojem se taj doprinos ne mora plaćati, jedini je uvjet da se grade EE objekti, odnosno pasivni objekti – naglasio je koprivnički gradonačelnik.EE info ured nalazi se u samome središtu Koprivnice, na Trgu bana Jelačića 7 // foto: koprivnica.hr

EE info galerija i EE info ured smješteni su u središtu grada da budu što dostupniji građanima, kojima se tamo ujedno pruža prililka za pregled provedbe SGE projekta u gradu. Voditelj EE info ureda u Koprivnici biti će Nebojša Kalanj,  zaposlenik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Koprivnice.

čitam...