hrvatski kup

U srijedu finale prije finala, dolazi Lokomotiva, Dejana Milosavljević: Jedva čekamo pokazati da smo kvalitetnije pred punom dvoranom

Pozitivna je stvar što su nam se vratile igračice i što smo zdrave. Ovo je derbi. Znamo da su oni na okupu već niz godina, znamo njihovu igru. Iskoristit ćemo ova dva dana do utakmice da izvučemo najbolje, rekla je Dragica Džono.

13:30h
0
RK Podravka - Thunringer HC
Foto: Mateo Alečković

Pred rukometašicama Podravke važan je i težak kup susret. U dvoranu Gimnazije u sklopu četvrtfinala kupa u srijedu dolazi zagrebačka Lokomotiva, Podravkina najveća konkurencija posljednjih godina. Upravo Lokomotiva brani naslov pobjednika kupa u čijem su finalu ‘skinule’ Podravku, i to uvjerljivo.


Dvorana će biti ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, karata više gotovo da i nema. Zdravstveni karton nakon dugo vremena izgleda jako dobro.

– Igramo hrvatski derbi, ovog puta je to u kupu, znamo važnost utakmice. Ne podcjenjujući sve ostale, ali tko pobijedi u ovoj utakmici ima otvorena vrata prema osvajanju kupa. Lokomotivu cijenim, uigrana su ekipa, godinama to grade i malo se mijenjaju. Ekipa je to koja ima rutinu igranja zajedno. To će biti duel dvije totalno različite filozofije rukometa. U ovoj dvorani tko god dođe, s ovom publikom, s ovom ekipom, nije favorit – rekao je trener Saračević u uvodu.

Društvo na press konferenciji pravile su mu dvije njegove igračice, kapetanica Dragica Džono i ‘cener’ Dejana Milosavljević.

Podravkina kružna napadačica Dragica Džono u akciji protiv obrane Debrecena // Foto: RK Podravka - Ivo Čičin-Mašansker– Pozitivna je stvar što su nam se vratile igračice i što smo zdrave. Ovo je derbi. Znamo da su oni na okupu već niz godina, znamo njihovu igru. Iskoristit ćemo ova dva dana do utakmice da izvučemo najbolje – rekla je Dragica Džono.

– Svaka cura jedva čeka odigrati ove dvije utakmice, navikle smo na jak ritam i zaželjele smo se utakmica, pokazale smo to u zadnje dvije prvestvene utakmice. Nadam se da će dvorana biti puna kao što se priča i da ćemo uspjeti pokazati da smo kvalitetnije od njih. Mislim da utakmica neće biti Iz svake utakmice naučimo nešto novo. Svaka je ekipa nezgodna na svoj način, svaka ima dobre i loše strane. Mislim da sam puno naučila i iskusila u europskim utakmicama – kazala je Podravkina desetka, Dejana Milosavljević.

Susret je na rasporedu u srijedu u 19 sati u dvorani Gimnazije Fran Galović. Dođite i pružite dodatnu podršku našim rukometašicama!

čitam...