13 C
Koprivnica
Utorak, 3. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U srijedu promocija romana Zvonka Todorovskog u Domu mladih
U

Ne propustite

U Domu mladih Koprivnica u srijedu u podne održat će se promocija romana za djecu i mlade “Mjesečev prolaz”, autora Zvonka Todorovskog. Radnja romana događa se u Koprivnici 1913. i 2008. godine. Otkrivši mogućnost prijelaza iz jednog vremena u drugo,  junaci ove knjige doživljavaju niz avantura i veselih zgoda. Posebna je vrijednost što autor oživljava poznate ličnosti iz stare Koprivnice i što iscrtava nekadašnje i sadašnje obrise grada i njegovih najpoznatijih lokacija.

Zvonko Todorovski rođen je 1960.godine. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Koprivnici i Varaždinu, a studij filozofije u Zagrebu. Objavio je romane: Mirakul od mora, Prozor zelenog bljeska, Mrlja, Mandrač, Vjetrovi Lampeduze, More pravog kapetana i Mjesečev prolaz. Dobitnik je najznačajnjijih domaćih nagrada za dječju književnost (Grigor Vitez, Mato Lovrak, Stjepan Kardaš, Sfera, itd.). Živi i radi u Zagrebu i u Starigradu na Hvaru.

Na promociji nastupaju: likovi iz knjige Krešimir i Ivan (Ivan Grobenski i Ivan Gundić), nadstražar Medved, magičar Hermes Trismegistos, pisac Zvonko Todorovski, gradonačelnik Zvonimir Mršić, recenzent Božica Jelušić, izdavač Marijan Špoljar, Filmska i video družina Mravec s voditeljicom Karmen Bardek, Puhački orkestar Grada Koprivnice, post-punk grupa Cabin fear, Old-timer club Biciklin, slike Dražena Eissenbeisera.

Izdavač romana je Pastorala d.o.o. Koprivnica, ilustracije su djelo Magde Dulčić, a knjigu je tiskala Bogadigrafika. Pokrovitelj: je Grad Koprivnica, organizator promocije Pastorala, dok je suorganizator: Dom mladih Koprivnica. Sponzor je Podravka d.d.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

super!

Kakav fantastičan odabir! Narančasti sako unio dašak ljeta u jesensko jutro, a samopouzdana brineta zna kako ga nositi sa stavom

Moderan, narančast, casual, upečatljiv i predivan! Pričamo o sakou koji je Koprivničanka obukla i koji je na prvi pogled privukao...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti