15.1 C
Koprivnica
Utorak, 3. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U Starigradu postavljena prva oznaka ‘Bike&Bed’
U

Ne propustite

vijesti-080827-taraU srijedu je na objektu Seljačkog domaćinstva Tara, vlasnice Vesne Bajzek, u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad, postavljena prva oznaka BIKE & BED u Koprivničko-križevačkoj županiji.
Postavljanju table prisustvovali su zamjenik župana i predsjednik županijske Turističke zajednice Vladimir Šadek, direktor Turističkog ureda TZ Zdravko Mihevc i petnaestak biciklista članova “Biciklin” old timer kluba iz Koprivnice, koji su svojim živopisnim kostimima i prastarim biciklima upriličili jedinstveni ugođaj.
Vladimir Šadek istaknuo je sve veći značaj cikloturizma te je izrazio želju za što skoriju uspostavu bilogorske biciklističke staze iz pravca Križevaca, čime bi se cijela županija povezala magistralnim biciklističkim stazama. Kako je istaknuo Zdravko Mihevc, Županijska turistička zajednica inicirala je i financirala postavljanje “Bike&Bed” tabli u županiji, koje će idućih dana biti postavljene i na objektima Seljačkog domaćinstva Jakopović u Molvama; Seljačkog domaćinstva Vincek u Miholjancu i Seoskog turizma Rakić u Čabrajima.
Tako će ova domaćinstva ući u hrvatski registar objekata za smještaj cikloturista. Cilj akcije, koju je pokrenula Udruga “Bicikl” iz Zagreba, je da se sve većem broju turista na dva kotača omogući uvid u smještajne kapacitete za cikloturiste na teritoriju cijele Hrvatske. Smještajni objekt da bi ušao na listu objekata s osnovnom ponudom za smještaj biciklista mora ispunjavati slijedeće uvjete :
– prihvat cikloturista i za samo jednu noć
– sigurna prostorija pod ključem za besplatno ostavljanje bicikala preko noći
– prostor za sušenje odjeće i putne opreme
– bogata ponuda doručka ili mogućnost korištenja kuhinje
– podjela ili prodaja karata regije/biciklističkih karata
– mogućnost korištenja alata za jednostavne popravke
Kako je istaknuo Mihevc, ovi se objekti nalaze uz magistralne biciklističke pravce: Drava route i Bilodrava te lokalne biciklističke staze na području Križevaca i Koprivnice i sigurno će doprinijeti još većem interesu cikloturista za Koprivničko-križevačku županiju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Moda iz centra

Kao da je sišla s modne piste, spojila je eleganciju i ulični stil u kombinaciju koju je nemoguće ne primijetiti

Kako nam pomalo stiže jesen, tako se važno i slojevito obući. No, treba i to znati. Ova djevojka to itekako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti