U stravičnoj prometnoj nesreći poginuli prijatelji iz djetinjstva

08:11h
0

090725-nesreca1-mJovo Crljenica (21) iz Velikog Botinovca i Mišel Raščanec iz Sokolovca, naselja kod Koprivnice, poginuli su noćas oko 3.15 sati u stravičnoj prometnoj nesreći na Križevačkoj cesti na ulazu u Koprivnicu. Kako je policija izvijestila, Jovo je, vraćajući se iz Koprivnice, prebrzo vozio i zbog naleta na uzbrdicu, odnosno «hupser», izgubio kontrolu nad autom, udario u rubnjak te sletio i s prednjim krajem i krovom iščupao tri stabla. On i njegov prijatelj Mišel Raščanec, koji je bio suvozač, poginuli su na mjestu nesreće, a kako smo neslužbeno doznali njihova su tijela jedva izvučena iz do neprepoznatljivosti smrskanog auta. Obitelji poginulih su shrvane od tuge, a Mišelov otac Zlatko (45) nije bio sposoban razgovarati s nama, već je samo kratko kazao da ne zna kako će se oporaviti od udarca sudbine. U suzama je bio i Mišelov bratić Nikola (15), koji je za njega imao samo lijepe riječi:

090725-nesreca3-m– Mišel je s ocem odlazio u šumu rušiti drva i radio je sve što je trebalo oko kuće. Ove je godine završio srednju hoteljersku školu, tek je upisao hoteljerski fakultet u Puli, a sada ga više nema. Strašno.

Mišelova kuma Nevenka Bunić opisala ga je kao tihog i povučenog dečka koji nije bio sklon stvaranju problema. Kazala je da su on i Jovo cijelu večer proveli u Sokolovcu te da su najvjerojatnije samo na kratko otišli u Koprivnicu:

– Oni su prijatelji od najranijeg djetinjstva, odrasli su zajedno u Sokolovcu, a sada su zajedno otišli i na onaj svijet.

090725-nesreca4-mJovina majka Verica zbog šoka je završila u koprivničkoj bolnici. Kazala nam je da samo zahvaljujući sredstvima za smirenje stoji na nogama te da još uvijek čeka da se sin pojavi na vratima.

– Čim smo vidjeli policajce u rano jutro znali smo što se dogodilo. Jovo je bio prekrasna osoba, uvijek spreman pomoći svakome i nikada mu se nije moralo dva puta reći što mu je posao. Prošle godine mu je 3. travnja stroj na pilani u Lepavini odrezao desnu podlakticu i samo zahvaljujući koprivničkom doktoru Hamoudu i Hečimoviću ruka mu je bila spašena, a sada ga je snašla smrt. Ne znam kako se pomiriti s time da ga više nema.

Jovina teta Ljiljana Habdija isto ne može prihvatiti šokantnu vijest o smrti nećaka i njegovog prijatelja, a zbog straha da Jovinoj baki Milki (86) ne pozli zbog unukove smrti tužnu vijest joj je otkrila tek oko 13 sati. Milka je, iako teško hoda na štakama, uplakana brzo otišla kući ponavljajući da se od gubitka Jove nikada neće oporaviti.

– Što nam sada vrijede kuće, rad cijeli dan i sve što imamo, kad Jovice više nema – pitala se pokojnikova baka dok je neutješno plakala.

Jovin brat Marinko također nije bio sposoban razgovarati o gubitku brata, a otac Miloš samo je kazao da je pogibija njegovog sina sudbina s kojom će se nekako morati nositi. Jovo i Mišel su poginuli u automobilu Jovinog brata Marinka, a dio ceste na kojem se tragedija dogodila već je više puta bilo poprište stravičnih prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama. Posljednja se dogodila prije 11 dana, kada je poginula suvozačica na motoru Kristina Zemljak stara 25 godina.

čitam...