NASTAVLJA SE TRADICIJA

U subotu Velika martinjska špelancija, pod grijani šator stiže 30 vinskih biškupa, domaći vinari, a pozvani su svi ljubitelji dobre zabave

Ništa se neće prepustiti slučaju pa će tako za sve zainteresirane za obilježavanje Martinja i pretvaranja mošta u vino biti organizirano i besplatno testiranje na ulazu u šator.

13:29h
0
Foto: Jurica Karan
Ilustracija // Foto: Jurica Karan

Ljubitelji kvalitetne vinske kapljice i dobre zabave ovog će vikenda doći na svoje na novom izdanju 15. Velike Martinjske špelancije. Detalji manifestacije u organizaciji Turističke  zajednice Koprivničko-križevačke predstavljeni su danas u restoranu Avalon, Koprivničancima poznatijem kao bivši ugostiteljski objekt Crna gora.

Iako su vremena u kojima živimo izazovna zbog pandemije koronavirusa, manifestacija će biti održana. Kako je najavila pomoćnica direktora TZ Kristina Sočev, ni vremenske prilike ove godine neće ugroziti održavanje 15. Velike martinjske špelancije jer će se održati u velikom šatoru koji je grijan i potpuno opremljen.

Sve će se odraditi po epidemiološkim mjerama i standardima, a posjetitelji će za ulazak morati predočiti covid potvrdu, rečeno je na presici.

Ništa se neće prepustiti slučaju pa će tako za sve zainteresirane za obilježavanje Martinja i pretvaranja mošta u vino biti organizirano i besplatno testiranje na ulazu u šator.

Događanje u subotu počinje u 18 sati, a martinjskom ceremonijalu prisustvovat će 30-tak vinskih biškupa. Nakon izbora Velikog meštra slijedi krštenje mošta i podjela krsnih listova te degustacija vina vinara s područja Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije.

Goste će pod šatorom zabavljati Dudek, Cinober i Presvetli, Gruntovec bend i tamburaški sastav Dangube.

Za sve posjetitelje Podravka priprema degustaciju jela spremljenih s vinom.

Prvi puta ove godine kao partner se u manifestaciju uključila Zagrebačka županija čija je direktorica Ivana Alilović na predstavljanju programa istaknula zadovoljstvo što će naše dvije županije pokazati svoju snagu u kontinentalnom vinskom sektoru.

Važno za istaknuti je da je ovogodišnja Velika špelancija humanitarnog karaktera te će se sav prikupljeni iznos od donacija, odnosno uplatom 50 kuna kojom će se ostvariti pravo na degustaciju 15 vrsta vrhunskih vina, uplatiti Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednik udruge Miroslav Mačković zahvalio je organizatorima na angažmanu i pomoći posebice u ova neizvjesna vremena kada je članovima njegove Udruge pomoć više nego potrebna i dobrodošla.

Goran Kostanjevec obratio se u ime Udruge vinograda Koprivničko-križevačke županije i Udruge vinara bregovite Hrvatske. Istaknuo je kako mu je izuzetno drago da se nakon dvije godine opet organizira ovakva manifestaciju te obećao da će si vinari dati maksimalno truda da sve bude na vrhunskom nivou. Veseli ga i činjenica da će predstaviti kakva kvalitetna vina proizvodimo u Prigorju, Podravini i na Bilogori, ali i činjenica da su tu zagrebački vinari s kojima će moći usporediti svoje vinske kapljice.

– Super su takve manifestacije da se možemo predstaviti i čuti mišljenje ljudi koje vole vino i daju nam smjernice kako ga proizvoditi i nuditi potrošačima – rekao je Kostanjevec.

Čestitke na novom izdanju manifestacije uputili su župan Darko Koren i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž. 

 

Foto: Sonja Badalić

Ivana Alilović i Kristina Sočev // Foto: Sonja Badalić
Goste će pod šatorom zabavljati Dudek, Cinober i Presvetli.
Ksenija Ostriž
Darko Koren
Miroslav Mačković
Goran Kostanjevec