DAN OTVORENIH VRATA KLETI

U subotu krenite Galovićevim stezama: Uz odlična vina, posjetitelji će uživati u podravskim delicijama, a u kletima će se recitirati Galovićeva poezija

Na subotnjoj vinskoj turi posjetitelji će moći kušati vina koprivničkih vinogradara na 12 postaja.

14:41h
0
Foto; Grad Koprivnica

Na Galovićevom bregu danas je predstavljen novi turistički projekt Turističke zajednice Grada Koprivnice i Udruge vinograda Fran Galović, Dan otvorenih vrata kleti – Galovićevim stezama.

Vinska tura održat će se u subotu, 11. rujna.

Konferencija za medije održana je ispred Galovićeve kleti koja je od 1973. godine u vlasništvu obitelji Andrašek. Nikola Andrašek i njegova obitelj posljednjih 10 godina pojačano se trude učiniti je identičnom kakva je bila pred 100 godina, pojasnio je vlasnik.

Gradonačelnik Mišel Jakšić, pohvalio je inicijativu organizatora.

– Pohvalno je da svi zajedno ulažemo mnogo truda da naglasimo sve ono što je Fran Galović učinio za naš kraj. Mislim da ne reklamiramo dovoljno samog Galovića kao i kvalitetnu eno i gastro ponudu te sve ono lijepo što Podravina čuva u sebi. Ovo je definitivno jedan koračić naprijed u promociji našeg kraja. Veselimo se prvim turama „Galovićevih steza“ ovog vikenda, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Projekt je predstavio direktor TZ Renato Labazan. Kako je kazao, inicijativa je krenula kako bi počeli revitalizirati i nuditi zanimljivosti naših podravskih bregi, kleti i gorica. Sukus se vrti oko vinarstva, vinograda, kušanja vina, a uz to ide i podravska gastronomija.

Na subotnjoj vinskoj turi posjetitelji će moći kušati vina koprivničkih vinogradara na 12 postaja. Uz odlična vina posjetitelji će uživati uz tradicionalne podravske delicije, Podravkine mesne proizvode, vegetarijanske i lovačke delicije. Uz svaku klet recitirat će se Galovićeva kajkavska poezija.

– Kreće se u subotu u pola 11 ispred Doma u Starigradu, prvi punkt je Galovićeva klet, nastavlja se kod obitelji Vutuc, Mlinarić, Korošec, Zovko, Celiščak, Šifkorn, Vitanović, Kertez, Grudić nakon čega je povratak u Društveni dom – rekao je Labazan te dodao kako se u cijeloj priči mislilo i na sigurnost posjetitelja te je tako u suradnji s Gradom dogovoren prijevoz sudionika autobusom iz centra do društvenog doma, ali i u povratnom smjeru.

Predsjednik Udruge vinograda Fran Galović Velimir Briški, nada se da će priča kroz bližu budućnost priča prerasti u nešto više, da će turistička ponuda sigurno dati doprinos kompletnoj turističkoj ponudi Grada odnosno Županije.

Ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin kratko je predstavio izložbu koja će tom prilikom biti otvorena, a načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić iskazao je zadovoljstvo što je i njegova Općina uključena u ovaj projekt.

Program “Galovićevim stezama”, subota, 11. rujna 2021.

Organizirani prijevoz:

Polazak: u 10.00 sati od Zrinskog trga do Doma u Starigradu

Povratak: oko 16.00 sati nakon završetka od Doma u Starigradu do Zrinskog trga

Punktovi:

Društveni dom u Starigradu, Galovićeva klet, klet obitelji Vutuc, klet obitelji Korošec, klet obitelji Mlinarić, klet obitelji Zovko, klet obitelji Celiščak, klet obitelji Kertez, klet obitelji Vitanović, klet obitelji Šifkorn, klet obitelji Grudić, Društveni dom Starigrad.

Dodatni sadržaji:

  • izložba u organizaciji Muzeja grada Koprivnice: “Najznačajnija povijesna klet koprivničke Podravine” – Galovićeva klet
  • gastronomska ponuda kod svakog punkta: domaći tradicionalni kolači (Društvo žena Kamengrad Starigrad, mesni naresci Podravka, vegetarijanska jela – zeleni obrok, gulaš od divljači – zadnji punkt)
  • prezentacija starih zanata
  • prezentacija naivnog slikarstva
  • recitiranje poezije Frana Galovića
  • pratnja tamburaškog sastava “Pajdaši” tijekom cijelog obilaska

Foto: Grad Koprivnica
Foto; Grad Koprivnica