U subotu maškare na Zrinskom trgu

12:48h
0
Maškare na Zrinskom trgu // Foto: TZ Koprivnica

Nakon što su Prapodravci preuzeli vlast u gradu Koprivnica, maškare su dobile punu slobodu za svoje veselje, ludorije i maštovito kreiranje fašničke atmosfere. Turistička zajednica grada Koprivnice pruža im punu podršku, pa za subotu, 1. ožujka na Zrinskom trgu priređuje središnje okupljanje svih zaljubljenika u fašenkarenje.

Točno u 11.11 sati organizirane skupine maškara tu započinju sa svojim predstavljanjem, pa će tako gledatelji moći vidjeti prikaze zagorskih svatova i starih podravskih fašenjskih običaja, bit će tu aluzija na aktualna događanja poput Vidoševićevog safarija, predstavit će podravski Škoti i zanimljiva skupina Međimurske krave. Djeca će postati vile i vilenjaci, glazbeni instrumenti, štrumpfovi, zečevi, kokoši i pilići, sunca i klaunovi.

Više od 500 kostimiranih sudionika Koprivničkog fašnika zajedno će otplesati ples na središnjem gradskom trgu, da bi potom djeca u organiziranoj koloni otišla u sportsku dvoranu Srednje škole na Dječji maskenbal u organizaciji Društva naša djeca. Tu će za najmlađe biti pripremljen zabavni program, dodijeljene nagrade za najmlađe maškare i najbrojnije maskirane obitelji, a medvjedić Lino nagradit će svako maskirano dijete novim proizvodom.

Odrasle maškare za to će vrijeme donijeti presudu Fašnjiku, a potom otići u hotel Podravinu na veliku fašnjičku zabavu kojoj uz organizirane skupine mogu prisustvovati i svi oni koji vole ples pod maskama.

Na sam Fašnjik, u utorak, 4. ožujka u Trgovačkom centru na Radničkoj cesti bit će priređen bogat zabavni program za djecu u kojemu će pored ostalog sudjelovati glazbena igraonica Tratinčica, Lutkarska skupina Kopriva, pec, pec Društva naša djeca te dječji zbor Aria s Lamiom Belošević i Bojanom Jambrušićem. Od 16 sati bit će otvorena i Lino igraonica s raznim iznenađenjima za maskirane mališane, a volonteri DND tu će oslikavati dječja lica i pomagati im u izrađivanju maski.

U sklopu ovogodišnjeg Koprivničkog fašnika priređena je i tradicionalna izložba Fašnik u dječjim očima, a maštoviti radovi djece iz koprivničkih vrtića i škola mogu se vidjeti u izlozima Gradske knjižnice Fran Galović i Turističke zajednica grada Koprivnice te predvorjima Podravske banke, Podravke i TC Koprivnica.

čitam...