koprivnička ak galerija

U subotu ne propustite poeziju Maje Klarić

09:36h
0
Maja Klarić // Foto: AK galerija
Maja Klarić // Foto: AK galerija

Dvije osnovne teme gostovanja su putovanja i poezija, odnosno način na koji se oni međusobno isprepliću u njezinom dugogodišnjem stvaralaštvu. Kroz priču o raznim putovanjima koja redovno bude velik interes publike, čitateljima suptilno nastoji približiti i poeziju kao žanr, istaknula je Tanja Špoljar, predsjednica Ateliera Koprivnica.

Maja Klarić, pjesnikinja i putopiskinja, predstavit će tri svoje tri zbirke poezije Život u ruksaku, Quinta Pitanga i Nedovršeno stvaranje u subotu, 27. veljače u 20 sati u koprivničkoj AK galeriji.


– Dvije osnovne teme gostovanja su putovanja i poezija, odnosno način na koji se oni međusobno isprepliću u njezinom dugogodišnjem stvaralaštvu. Kroz priču o raznim putovanjima koja redovno bude velik interes publike, čitateljima suptilno nastoji približiti i poeziju kao žanr – istaknula je Tanja Špoljar, predsjednica Ateliera Koprivnica.

Život u ruksaku govori o njezinim europskim putovanjima kroz Portugal, Španjolsku, Irsku, Francusku, ali i putovanjima općenito. Quinta Pitanga zbirka je koja govori o Brazilu i otoku Itaparica dok je Nedovršeno stvaranje zbirka napisana tijekom putovanja kroz Južnu Ameriku, a koja kroz stihove priča o Peruu, Boliviji, Ekvadoru, Čileu i Argentini.

Maja Klarić rođena je 1985. godine u Šibeniku. Diplomirala je engleski jezik i književnost i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, s diplomskim radom na temu Suvremeni hrvatski putopis. Radi kao književna prevoditeljica za razne nakladničke kuće u Hrvatskoj za koje prevodi umjetničku i znanstvenu literaturu.

 

čitam...