U subotu plenum klubova iz županijskih liga

14:20h
0
110926-heresin

Plenum klubova Prve i Druge ŽNL održat će se u subotu, 4. veljače u Plavom salonu Slavena Belupa na Gradskom stadionu u Koprivnici s početkom u 9 sati, a za sve tri skupine Treće ŽNL istog dana na istome mjestu s početkom u 10,30 sati.


Iz Županijskog nogometnog saveza zamolili su sve klubove da se odazovu sjednicama.

Prvenstvo u Prvoj ŽNL trebalo bi se nastaviti 26. veljače, u Drugoj ŽNL 11. ožujka, a u trećim ligama u drugoj polovici ožujka, ovisno o vremenskim uvjetima.

Prethodno je Izvršni odbor Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije održao sjednicu na kojoj su usvojeni prijedlozi o promjenama u sustavu natjecanja i nekim izmjenama u dosadašnjem sustavu natjecanja, „sve u cilju poboljšanja i racionalizacije natjecanja, s ciljem poboljšanja kvalitete nogometa, i poboljšanja
uvjeta infrastrukture”.

Ukoliko klubovi na plenumu usvoje sve prijedloge, Prva županijska nogometna liga bi od sljedeće sezone brojila 14 klubova, dva manje nego ove, što bi značilo da će na kraju prvenstva tri kluba napustiti županijsku „elitu”. Sve utakmice od nove sezone morale bi se snimati, a klubovi bi bili obvezni imati dvije mlađe kategorije, predlažu se mlađi pioniri i pioniri, a juniori prema mogćnostima.

Druga ŽNL i dalje bi imala 14 klubova, kojima se preporuča i po jedna kategorija mlađih uzrasta. Tri skupine Treće ŽNL imale bi od 10 do 12 klubova, a samo prvaci bi ulazili u kvalifikacije za Drugu ŽNL, i to ukoliko ispunjavaju kriterije za taj rang natjecanja.

Za pohvalu je prijedlog da u Drugu ŽNL ulaze dvije najbolje momčadi iz kvalifikacija prvaka trećih liga, a kvalifikacije bi se igrale svatko sa svakim, na neutralnom terenu. No, to pravilo primjenjivalo bi se tek na kraju sljedeće sezone, dakle na kraju ove sezone samo će jedan klub iz trećeligaških kvalifikacija ući u viši rang natjecanja.

čitam...