U subotu preventivna akcija “Sigurno na dva kotača”

06:11h
0
Ilustracija

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta na prometnicama se znatno povećala frekvencija prometa. Osim vozača bicikla na prometnice je izašao velik broj vozača mopeda i motocikla.


Kako bi se smanjilo stradavanje ove kategorije vozača u prometu, ali i upozorili ostali sudionici u prometu na prisutnost “brzih dvokotača”, Postaja prometne policije Koprivnica, u suradnji s Auto klobom Koprivnica, te uz pomoć mnogobrojnih moto klubova po sedmi puta organizira preventivnu akciju “Sigurno na dva kotača”.

Cilj akcije je promicanje prometne kulture svih sudionika u prometu, a poglavito vozača mopeda i motocikla.

Akcija će se održati u subotu, 18. travnja, u vremenu od 11 do 14 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici.

Osim izložbe mnogobrojnih mopeda i motocikla posjetitelji će moći vidjeti vježbu volontera Crvenog križa – pružanje pomoći unesrećenom vozaču mopeda i motocikla (pravilno skidanje kacige i drugo). Isto tako, održat će se natjecanje u vožnji mopedom i motociklom na poligonu postavljenom od strane djelatnika Auto kluba Koprivnica.

Program akcije:

do 11,00 sati – okupljanje vozača mopeda i motocikla na Zrinskom trgu u Koprivnici,

od 11 do 11.45 sati – pozdrav svim sudionicima akcije i posjetiteljima – defile za sve smrtno stradale sudionike u prometu (defile će se odvijati u uvjetima normalnog toka prometa uz pratnju policijskih službenika motociklista),

od 11.45 do 12.30 sati – prijave za natjecanje u spretnosti vožnje na mopedu i motociklu, te prezentacija pružanja prve pomoći unesrećenom vozaču mopeda ili motocikla, koju će prezentirati stručni djelatnici Crvenog križa iz Koprivnice,

oko 12.30 sati – natjecanje u spretnosti vožnje na mopedu i motociklu,oko 14 sati – proglašenje najspretnijih vozača mopeda i motocikla i dodjela nagrada.

čitam...