U subotu rukometno doigravanje: Podravka Vegeta – Arena u 18 sati

12:20h
0
090311-podravka-m

Podravka Vegeta u subotu u 18 sati u koprivničkoj gimnazijskoj sportskoj dvorani igra utakmicu 1. kola rukometnog doigravanja s Arenom iz Pule. Drugi par je Lokomotiva – Trogir. Od ove subote, naime, do 13. svibnja traje rukometno odigravanje u Dukat 1. HRL za žene. Nakon 22 kola ženska liga je podijeljena na tri dijela: Liga za prvaka, Liga za Europu i Liga za ostanak.

U Ligi za prvaka su Podravka Vegeta (44 boda), Lokomotiva (31), Trogir i Arena (po 29). U Ligi za prvaka praktički sve je riješeno. Naime, Podravku Vegetu nitko ne može stići: ”u igri” je 12 bodova, a igra se sustavom svaki sa svakim dvokružno, uz zadržavanje i golova i gol-razlike iz prethodna 22 kola, a Podravka Vegeta ima 13 bodova prednosti i izborila je nastup u Ligi prvakinja. Trogir je finalom u Kupu izborio nastup u Kupu kupova, a Lokomotiva i Arena borit će se za Kup EHF-a, dok će slabiji u Challenge Cup. Dakle, sve četiri ekipe osigurale su Europu.

U Ligi za Europu su Trešnjevka (28 bodova), TVIN Trgocentar (26), Zamet (21) i Sesvete Agroproteinka (17). Prvoplasirana ekipa nastupat će u Challenge Cupu. Iako teoretski sve ekipe imaju tu mogućnost, ipak je jasno da će se za to mjesto boriti Trešnjevka i Podravkina ”ispostava” iz Virovitice TVIN Trgocentar. Dakle, ova grupa bit će natjecateljski vrlo zanimljiva. U prvom kolu igraju Trešnjevka – Sesvete Agroproteinka i TVIN Trgocentar – Zamet.

U Ligi za ostanak su Koka i Osijek CO (po 12 bodova), Kutjevački podrum (9) i Umag (6). Zadnja ekipa ispada, a predzadnja će igrati s tri prvaka drugih liga kvalifikacije za 1. HRL. Koka i Osijek CO vjerojatno će se spasiti ispadanja, a Kutjevački podrum i Umag čekaju teški dani: Umagu porijeti izravno ispadanje, a Kutjevačkom podrumu kvalifikacije. U prvom kolu igraji Koka – Umag i Osijek CO – Kutjevački podrum.

Podravka će u subotu biti bez ozlijeđenih Mirande Tatari i Natalije Todorovske, a upitna je i Kristina Franić. U sastavu će biti juniorke Andrea Čović i Lea Vukojević, možda i Ivana Dragišić.

čitam...