U subotu veliki derbi Kalinovca i Borca

08:16h
0
Detalj s utakmice Miklinovca i Kalinovca // Foto: Mirko Lukavski - Glas Podravine

Borac i Kalinovac bili su uz kunovečko Bratstvo označeni najvećim favoritima za osvajanje prvog mjesta u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Međutim, i jedni i drugi prvenstvo su otvorili ispod očekivanja te su lošim nastupima razočarali svoje navijače.

U subotu će se te dvije momčadi sastati u derbiju 5. kola, Kalinovac će biti domaćin s početkom u 16.30 sati.

– Mi bi se trebali probuditi, isto tako i Borac. Vjerujem da se neće doći braniti, nisu takva ekipa. Nadam se vrlo dobroj utakmici i našoj pobjedi, jer mislim da je vrijeme da svi počnemo pobjeđivati – rekao je Danijel Radiček, trener i kapetan Kalinovca.

Optimist je i novi trener Borca, ujedno i vratar Željko Sokač.

– Očekujem pozitivan rezultat. Mislim da se nemamo čega bojati, idemo na tri boda. Mi ćemo se postaviti otvoreno, napadački, vjerujem i oni, kad su na domaćem terenu. Kalinovac je uvijek teško gostovanje, ali nemamo se čega bojati, kvalitetu imamo, i mislim da ne bi trebalo biti problema. I jedni i drugi tražimo povoljan rezultat da se dignemo iz krize – rekao je Sokač.

Ako gledamo samo stanje na ljestvici, derbi se zapravo igra u nedjelju u Kunovcu, gdje će vodeće Bratstvo nastojati nastaviti svoj niz utakmica bez poraza protiv Mladost iz Kloštra Podravskog. Kloštrani imaju 9 bodova, samo bod manje od Bratstva. Sloga gostuje u Vojakovcu, Panonija u Ferdinandovcu, dok drugoplasirani Tomislav dočekuje Miklinovčane.