LOVAČKI DOM GOLUB

U subotu završnica natječaja Ivan Trnski, u Novigradu Podravskom uživajte u predivnoj književnoj večeri

Organizator manifestacije je Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika uz partnere KUD "Ivan vitez Trnski" i Umjetničku organizaciju Artikulacije.

08:11h
0
KUD Ivan vitez Trnski // Foto: novigrad-podravski.hr

U subotu 27. lipnja u 15 sati u Novigradu Podravskom u Lovačkom domu “Golub” održat će se književna tribina O i oko književnosti na kojoj će Enerika Bijač govoriti o tome kako je započela manifestacija, Franjo Nagulov govorit će o suvremenom hrvatskom pjesništvu, a Katarina Franjo o kazalištu i Ivanu Trnskom.


Tribina koju će voditi predsjednik Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika, Darko Pernjak, bit će popraćena izložbom knjiga svih dobitnika nagrade “Trnski”.

Na istom će mjestu u 18 sati biti upriličena i završnica manifestacije Trnskome u čast tijekom koje će svoju zbirku poezije “Popuši pa dođem””predstaviti prošlogodišnja dobitnica nagrade “Trnski”, Morana Brljak.

Na kraju večeri, kao i svake godine, bit će proglašen pobjednik natječaja “Ivan Trnski” 2020. za najbolji neobjavljeni rukopis mladog autora.

Organizator manifestacije je Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika uz partnere KUD “Ivan vitez Trnski” i Umjetničku organizaciju Artikulacije.

Manifestaciju financijski podupiru Ministarstvo kulture RH i Općina Novigrad Podravski te Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska županija.

čitam...