jednodnevna avantura

U susjednoj županiji vozi se prezanimljiva biciklijada u kojoj sami kreirate svoju rutu i razgledate razne znamenitosti

Jednodnevna avantura vodi vas diljem Varaždinske županije, bez definiranog starta i cilja, a počinje u 10 sati i traje do 17 sati.

10:30h
0

Kreirajte sami svoju biciklističku rutu, istražite kulturne, prirodne i povijesne znamenitosti Varaždinske županije, provedite dan u prirodi i uživajte u jednom od 11 ugostiteljskih objekata.

Promovirajući sadašnje i buduće biciklističke rute Varaždinske županije, u nedjelju, 28. travnja, u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije i Varaždinske županije, održava se biciklijada Županija na dva kotača.

Jednodnevna avantura vodi vas diljem Varaždinske županije, bez definiranog  starta i cilja, a počinje u 10 sati i traje do 17 sati.

U tom vremenu potrebno je obići barem četiri od 27 definiranih znamenitosti, sakupiti žigove, te tako osigurati besplatan obrok u jednom od 11 ugostiteljskih objekata-partnera biciklijade.

Materijale (kartu sa označenim POI točkama) moguće je na dan biciklijade preuzeti u jednom od ranije spomenutih ugostiteljskih objekata ili u jednoj od turističkih zajednica tokom tjedna.

Turistička zajednica Varaždinske županije pripremila je za vas dvije karte:

– Karta Županija na dva kotača – A strana

– Karta Županija na dva kotača – B strana

Ukoliko se umorite od vožnje, za sve sudionike osiguran je besplatan prijevoz vlakom prema redovnom voznom planu HŽ-a.

HŽ Putnički prijevoz, kao partner, za sve sudionike biciklijade Županija na dva kotača uvest će posebnu biciklističku povratnu kartu, koja će vrijediti u nedjelju 28. travnja od 0:00-24:00 sata za prijevoz jednog putnika i jednog bicikla iz svih službenih mjesta i za sva službena mjesta na dionicama pruga Ludbreg – Varaždin, Novi Marof – Varaždin i Lepoglava- Varaždin.

Prijevozna karta glasit će na relaciji Ludbreg – Novi Marof, a vrijedit će jednako i na relaciji Lepoglava – Varaždin, u svim vlakovima koji prometuju taj dan na navedenim dionicama.

Prijevozne karte sudionici biciklijade moći će podići u pretprodaji od petka 26. travnja i na dan putovanja na blagajnama u Ludbregu, Novom Marofu, Ivancu, Lepoglavi i Varaždinu te kod konduktera u vlaku samo na dan putovanja 28. 4.

Bicikle će trebati smjestiti u garnituru vlaka u dogovoru s osobljem vlaka na pogodno mjesto tako da ne smetaju za prolaz putnika.

Kompletnu kartu sa svim informacijama također možete preuzeti u prilogu ove objave, a za lakšu navigaciju do definiranih točaka možete koristiti aplikaciju Google Maps na svojim mobilnim aparatima klikom ovdje.

čitam...