PRVA ŽNL

U svlačionicu Osvita vraćaju se Nino i Zoran Vlah te vratar Međimurec, sigurna su i nova imena, Paradžik: Voljeli bismo ući u top pet

Trenutna ekipa, potvrdio je klupski predsjednik, ostat će na okupu, nitko nije izrazio želju za odlaskom.

14:08h
0
Foto: Ivan Balija
Detalj s utakmice Miklinovca i Osvita // Foto: Ivan Balija

U srcu ljestvice Prve ŽNL, sa šest klubova ispred te sedam iza, našao se Osvit. Momčad iz Đelekovca u 12 odigranih susreta priskrbila si je 15 bodova, pri čemu su mreže protivnika zatresli 31 put, dok su drugi isto njima učinilo u 29 navrata.


– S obzirom na to kako smo krenuli, zadovoljni smo. Šteta što nismo odigrali još jedno kolo (s Dravom Novigrad Podravski, op. a.), no na takve stvari nismo mogli utjecati. Iako nismo imali imperativ rezultata, na početku sezone mislili smo kako ćemo biti na kojoj poziciji iznad – prokomentirao je jesenski dio sezone klupski predsjednik Jozo Paradžik.

Podsjetimo, prva tri susreta – u kojima je Osvit poražen od Mladosti Molve, hlebinske Lipe i imbriovečkog Borca – na klupi je sjedio trener Ranko Celiščak, poznatiji kao Cvele. No, došlo je do smjene te je svlačionicu preuzeo Goran Palčić.

– Nakon par loših rezultata, probali smo prodrmati ekipu koja se u to vrijeme nije baš ozbiljno odnosila prema treningu. Uzeli smo, stoga, starog i poznatog trenera koji, znali smo, izričito pazi na disciplinu, što je jedan od razloga dolaska. Nismo odmah krenuli s pobjedama, ali nakon par tjedana rada počeli smo ih skupljati – priča nam Paradžik.

U nastavku natjecanja slavili su nad Prekodravcem, Miklinovcem, Mladosti Sigetec, Kalinovcem i vojakovačkom Viktorijom. S druge strane, bolji od Osvita bili su jesenski prvak Sloga, zatim Panonija i Tomislav-Radnik te kunovečko Bratstvo. Ukupno gledajući, upisali su pet pobjeda i sedam poraza.

Momčad Osvita ove je sezone pet puta savladala svoje protivnike // Foto: NK Osvit Đelekovec Facebook

– S obzirom na druge klubovi, mislim da smo mi glede situacije s koronavirusom imali dosta sreće. Pričam iz glave, ali vjerujem kako su samo dva igrača propustila utakmice, i to zbog samoizolacije, nisu bili zaraženi. Naravno, osjetilo se, ali kakve su probleme imali ostali, mi smo dobro prošli – priča Paradžik, nastavljajući o navijačima koji dobar dio prvoga dijela sezone nisu mogli pratiti svoje omiljene klubove.

– Čudan osjećaj, pogotovo na domaćim utakmicama na kojim se skupi minimalno 200 ljudi. To nam je ujedno trošak, izgubili smo dio prihoda – dodaje.

Trenutna ekipa, potvrdio je, ostat će na okupu, nitko nije izrazio želju za odlaskom. Dapače, bit će nadograđena novim-starim, kao i potpuno novim imenima. Vraćaju se, što zbog poslovnih obaveza, što zbog ozljeda, Nino i Zoran Vlah, kao i vratar Matija Međimurec. Iako zasad nije mogao izaći s imenima, riješen je dolazak još dvojice igrača.

– Prvo i osnovno, želimo ostati zdravi. Voljeli bismo ući u top pet, s time da nemamo ekstra imperativ. Mislim kako kvalitetom jesmo za taj dio ljestvice. Bude li se igrao Županijski kup, želimo također proći što dalje – zaključio je Paradžik.

čitam...