ODLUKA DO PODNE

U tijeku završni pregovori o blagom popuštanju mjera: Ipak neće biti ništa od otvaranja teretana i prodaje kave za van?!

O popuštanju mjera resorna ministarstva, epidemiolozi i Stožer raspravljaju danima, no konačna odluka ipak još nije donesena.

09:51h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U Vladi je jučer održan sastanak na kojem se raspravljalo o mogućem popuštanju epidemioloških mjera protiv širenja korone od 1. veljače. Na njemu je odlučeno da će doći do blagog popuštanja, ali da ono najvjerojatnije neće obuhvaćati neke mjere o kojima se govorilo ovih dana, piše Telegram.

Iako se najavljivalo da će od 1.veljače kafići imati mogućnost prodaje kave za van, prema informacijama od jutra ipak se od toga odustalo te da će teretane i fitness centri ostati zatvoreni.

S druge strane dogovoreno je da će o školama, odnosno tko će se sve vratiti u klupe, odlučiti županije. Treninzi će biti dozvoljeni i za djecu, ali samo na otvorenome.

O popuštanju mjera resorna ministarstva, epidemiolozi i Stožer raspravljaju danima, a kako doznajemo završni dogovori još traju.

Ipak, do 12 sati sve mora biti spremno, jer tada počinje sjednica Vlade, nakon koje će premijer Andrej Plenković najvjerojatnije objaviti mjere.