U Torčecu i na Šoderici održan Kup županije u sportskom ribolovu

06:55h
0
Sportski ribolovci na Šoderici // Foto: Mirko Hanžeković
Sportski ribolovci na Šoderici // Foto: Mirko Hanžeković

U organizaciji Športsko ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije održan je Kup županije u sportskom ribolovu za 2015. godinu.


U subotu, 09. svibnja na jezeru Grabe u Torčecu nastupili su mladi natjecatelji, juniorke i kadeti. U juniorskoj kategoriji nastupila je ekipa ŠRK Hlebina i bez konkurencije osigurala nastup na prvenstvu Zone kojoj je ove godine domaćin ŠRS Međimurja. Najbolja, pojedinačno, bila je Gracija Grabarić, drugo mjesto osvojila je Patricija Bago, a treća je bila Patricija Cikuš.

U kategoriji kadeta natjecanje je bilo vrlo kvalitetno i neizvjesno. Nastupili su najbolji kadeti iz sedam klubova, a pobjednici su kadeti ŠRK Amur Drnje-Botovo koji su najveće iznenađenje, tim više jer su po prvi put nastupili na Kupu.

Na Slet kadeta Hrvatske koji se ove godine održava u Virovitici kvalificirali su se i kadeti ŠRK Đelekovec kao drugi te ekipa ŠRK La-Ban Peteranec kao treće plasirani.

Najmlađe natjecatelje bodrio je, osim voditelja i roditelja, i veliki broj gledatelja, što je doprinijelo atraktivnosti ovog natjecanja, a time i najboljoj promociji sportskog ribolova.

Pojedinačno, najbolji je bio Vedran Lovrić iz ŠRK La-Ban Peteranec, drugo mjesto osvojio je Ivan Đelekovčan iz ekipe ŠRK Amur-Drnje Botovo, a treći je bio Bernard Crnković iz ekipe ŠRK Karas Kuzminec.

Medalje i pehare pobjednicima su predali Branko Zorko, tajnik županijske Zajednice sportova, i Ivan Petak, predsjednik županijskog Športsko ribolovnog saveza.

U nedjelju, 10. svibnja na jezeru Šoderica održano je natjecanje u kategoriji seniorki i seniora. Ukupno je nastupilo 18 ekipa.

U kategoriji seniorki pobjednice su ribolovke iz ŠRK Koprivnica, a uz njih na prvenstvo Zone kvalificirale su se natjecateljice iz ŠRK Bistra Repaš.

Najbolja u pojedinačnoj konkurenciji bila je Tatjana Štajduhar iz ekipe ŠRK Koprivnica, drugo mjesto osvojila je Lidija Orač iz ekipe ŠRK Bistra Repaš, a treća je bila Marijana Vrhoci iz ekipe ŠRK Koprivnica.

Zajednička fotografija najboljih županijskih ribolovaca // Foto: Mirko Hanžeković

U kategoriji seniora, već tradicionalno, nastupilo je najveći broj ekipa, ukupno 16, i to od onih koji su po prvi puta nastupili na Kupu, do ekipa koje nastupaju u ligama HŠRS.

Prvo mjesto uvjerljivo je osvojila ekipa B-Šport iz Koprivnice, druga je bila ekipa ŠRK Bistra Repaš, a treća ekipa ŠRK Đelekovec. Uz tri prvoplasirane ekipe, ove godine na prvenstvo Zone plasirale su se i ekipe ŠRK Bistra-Novo Virje kao četvrta i ekipa ŠRK Drava-Hlebine koja je osvojila peto mjesto.

Pojedinačno, najbolji je bio Mario Lončar iz ekipe B-Šport Koprivnica, drugi je bio Mario Sabolić iz ekipe Drava Novo Virje, treći Boris Klarić iz ekipe B-Šport Koprivnica, četvrti je bio odlični veteran Ivan Herman iz ŠRK Drava Hlebine, a peti Marijan Mađerić iz ekipe B-Šport.

Domaćin natjecanja bio je ŠRK Štuka Torčec koji je odlično organizirao natjecanje i logistiku, a posebnu pohvalu zaslužili su za vrhunski pripremljene natjecateljske staze, što je olakšalo rad svim službenim osobama na natjecanju.

Ovogodišnji Kup županijskih ribiča po mnogo čemu ostat će u sjećanju kao uspješna prezentacija ovog popularnog sporta održana u jubilarnoj godini u kojoj se obilježava 80. godišnjica Hrvatskog športsko ribolovnog saveza i 20 godina županijskog Športsko ribolovnog saveza.

Najbolje ribiolovke s predsjednikom županijskog saveza Ivanom Petakom // Foto: Mirko Hanžeković

čitam...